ОбС-Благоевград гласува днес отпускането на 160 000 лева за спешно финансово подпомагане на СБАЛО „Свети Мина“

Управителят на ОФК „Пирин“ Венко Попов ще направи отчет за текущото финансово състояние и доклад за спортно-техническо състояние на клуба

ОбС-Благоевград заседава днес. На редовната си сесия местните парламентаристи ще гласуват отпускането на 160 000 лева от общинския бюджет за финансиране на СБАЛО „Свети Мина“ ЕООД, гр. Благоевград. По време на  предишната сесия на местния парламент  управителят д-р Георгиев изнесе доклад, в който очерта тежкото финансово състояние на болничното заведение. Еднократна субсидия от 160 000 лева ще бъде осигурена от бюджета на Община Благоевград за покриване на просточените задължения към доставчиците на лекарства, с цел да не се допусне дефицит на медикаменти в болницата.

На днешната сесия ще бъде гласувано и отпускане на еднократна финансова помощ на жители на Община Благоевград, съгласно приетите от Общински съвет – Благоевград критерии и целеви групи: деца с трайни увреждания и скъпоструващо лечени; лица, които не се подпомагат от Дирекция “Социално подпомагане”, при инцидентно възникнала нужда; лица, изпаднали в тежко социално положение, вследствие на инцидентно възникнала нужда.

Съветниците се очаква да приемат и Годишен план за развитие на социалните услуги в Община Благоевград за 2018 година.

Отчет за текущото финансово състояние и доклад за спортно-техническо състояние на ОФК „Пирин”  ще направи управителят на клуба Венко Попов.

В дневния ред на заседаниетоса са включени и две точки, касаещи обновяване на материалната база на две от учебните заведения в града. Едната точка засяга разрешаване изработване на Подробен устройствен план и изменение на плана за регулация на УПИ- XIV  и промяна предназначението за “Техникум- Професионален учебен център и аудитория за извънкласни дейности”- средно свободно застрояване.

Второто предложение се отнася до НХГ „ Св. Св. Кирил и Методий“ и предвижда разрешаване изработване на Инвестиционен проект за изграждане на физкултурен салон.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене