Децата от Огняново вече имат своя детска площадка с модерни съоръжения

Вчера кметът на община Гърмен, Минка Капитанова, откри новопостроената детска площадка в село Огняново. Площадката ще се ползва от малчуганите от детската градина, тъй като сградата, в която се помещава детското заведение, е с малко и недостатъчно дворно пространство.

Проблемът бе разрешен с одобрението на общинските съветници в Гърмен, които през 2016 г. дадоха съгласие да се предоставят 1000 кв. м общински имот за стопанисване и изграждане на детска площадка на ОДЗ „Детелина“ в Огняново.

Така със средстава, предоставени от бюджета на община Гърмен, теренът бе благоустроен и оформен като детска площадка, като в него са монтирани съоръжения за игра за различните възрастови групи деца. По настояване на кмета Минка Капитанова мястото е оградено с декоративна ограда и са направени алеи за сигурността на децата.

Да бъдат весели и безгрижни и със здраве да ползват новата си придобивка, пожела при откриването на площадката на децата и и на целия колектив на ОДЗ „Детелина“ кметът Минка Капитанова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене