Пияни и дрогирани младежи потрошиха джип в Илинден след забележка на баба да не крещят и псуват

Пияни и дрогирани младежи, отседнали в къща за гости  в пограничното хаджидимовско село Илинден в събота вечерта са потрошили и спукали гумите на джип „Мицубиши“, собственост на местен жител.

С нож са били напревени и в четирите гуми на автомобила 17-сантиметрови прорези. Изпотрошени са страничните огледала и са нанесени немалки щети на возилото, са констатирали вчера извиканите на място полицейски служители от РУ-Гоце Делчев.

Местни коментираха, че при срязването им гумите са гърмели силно, все едно в селото имало престрелка с огнестрелно оръжие. Това именно изплашило хората и никой не посмял да излезе да види какво се случва по тъмните доби в малкото и спокойно селце.

Само любопитни възрастни жени, показали се през прозорците, видели да бягат двама млади мъже, единият от които бил облечен с червена тениска и носел тъмни очила.

„Ако ги бяхме хванали, щяхме да им избодем очите, за да ходят белязани като Самуиловите войници“, се заканваха сутринта нервно мъже и почиващи в Илинден, които са вдигнали ръци от пиянските и придружени с дрога младежки оргии през уикендите.

„Станахме като Слънчев бряг. Селото не може да мигне през почивните дни от крясъците, виковете, псувните и силната музика на екзалтирани пияни и дрогирани младежи, които идват отвсякъде да избиват комплекси по къщиите за гости в Илинден“, споделят възмутени жители на пограничното село, които през почивните дни пристигат в родното си място, за да почиват или да обработват засадените с различни култури дворни места и ниви, откъдето осигуряват прехраната и зимнината на семействата си.

Причината за вандалския съботен акт и оргията на дрогираната група младежи, която започнала още през деня в Илинден, е направена им забележка от възрастна жена да не крещят, да не псуват и обиждат хората от селото, както и да намалят децибелите на силната музика.

Пред разследващите престъплението полицаи вчера момичета от съседна къща за гости се оплакали, че при тях също нахлули пияните и дрогирани младежи, които си позволили да ги дърпат, удрят и обиждат.

Една от девойките дори показала на униформените синината на ръката си, след като била дърпана от непознатите за нея момчета.

Собствениците на къщи за гости да съблюдават за спазването на обществения ред, а полицията в Хаджидимово през почивните дни да осигури полицейско присъствие и строг контрол над прииждащите от района и страната туристи.

Хората в Илинден настояват и за безкомпромисност при подобни деяния. Те настояват и за непременното издирване и налагане на наказания спрямо вандалите, изпотрошили и спукали гумите на джипа независимо откъде са и чии синове са.

ИНФОМРЕЖА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене