ДИМИТЪР БОЯДЖИЕВ: АКО СОЦИАЛИСТИТЕ СПЕЧЕЛЯТ ЕВРОИЗБОРИТЕ – ТОВА ОЗНАЧАВА ПОВЕЧЕ ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ ЗА БЪЛГАРИЯ

димитър бояджиев

Димитър Бояджиев е общественик, общински съветник от БСП, известен е с активността си и с това, че не се страхува да влиза в битки, което му спечели доста симпатизанти в левицата, но и някои врагове сред опозицията. От скоро г-н Бояджиев освен на областното, стана член и на националното ръководство на червените младежи.
Г-н Бояджиев, срещаме се дни след националната ви конференция в НДК, където бяхте избран за член на НС на БСП младежи заедно със само още двама други от областта. Как приемате тази голяма чест?
– Действително,тъкмо се връщам от националната ни конференция в София,беше сериозен двудневен форум, на който взехме важни решения и си казахме много неща. Радващо е, че младежката организация на БСП се развива възходящо. Избрахме си и нов председател – прекрасна млада дама, така че се връщам повече от обнадежден. А във връзка с избирането ми за член на НС – да отговорността е голяма, но с другите двама избрани от област Благоевград – председателят на областната ни организация Асен Балабанов и председателят на младежите в Благоевград Антон Асийски сме амбицирани да представим областта достойно в националното ръководство.
– Предстоят ви европейски избори, вашата листа се оглавява лично от председателя на БСП – Сергей Станишев. Как ще мотивирате хората да гласуват и да изберат вашата платформа ?
– Европейските избори са много важни и е погрешно да се неглижират, защото политическата конюнгтура в Европа ни засяга пряко като част от европейското семейство. Ясно е едно, когато управляват десните в Европа като сега – има по-малко пари за балканските държави и в частност за България, и повече за големите държави от западна и централна Европа. Затова призовавам всички граждани, които не се чувстват втора ръка да гласуват за нас социалистите, за едно по-справедливо разпределение на европейските блага, което ще бъде гарантирано от председателят на европейските социалисти Сергей Станишев. Да говорят каквото искат, но Станишев е политик от световен калибър, който искрено милее за България и би направил всичко за нея, пък и му прави чест, че прояви мъжество и оглави нашата листа, защото както в миналото, така и сега истинските лидери винаги са имали смелостта да повеждат битките лично.
– Да поговорим за работата ви като общински съветник, кой е последния съвет който дадохте ?
– Доста са отношенията, които взимам по различни теми и най-вече по тези със социална и образователна насоченост, тъй като това такъв е образователния ми профил, а и съм член на комисиите по младежта и образование и здравеопазване, социално дело и масов спорт. Участвам и в комисията по устройство на територията, където ми помагат познанията от десетгодишният ми бизнес в сферата на недвижимите имоти. Старая се обаче винаги да съм максимално подготвен и по другите аспекти на общинското самоуправление, така че да взимам адекватно участие по всички теми.
– Какво ви провокира да станете общински съветник?
– Приех доверието делегирано ми от членовете на БСП, който ме издигнаха за този пост. Приемам това като голяма отговорност и се старая да не ги разочаровам, както тях, така и всички граждани без значение дали са гласували за нашата листа съветници.
– Какво беше последното ви предложение в местния парламент?
– През миналата година имах предложение за създаване на Фонд инвитро, защото има доста семейства с репродуктивни проблеми в общината. След дебат по темата, тъй като и част от процедурите минаха към НЗОК, решихме да не е отделен фонд, а да бъде отпусната допълнителна сума към помощите, които комисията по здравеопазване и социално дело отпуска при нужда на болни – социално слаби хора от общината. Радвам се, че през 2013година три млади жени, които не могат да ползват финансиране от касата, се възползваха от тази възможност, а едната вече се радва на очаквано дълги години детенце. Какво по радостно от това.
– Има ли конкуренция между общинските съветници?
– Конкуренцията е градивна, защото повишава продуктивността и качеството.
– С какво се гордеете в работата си и в живота?
– Според мен този мандат на ръководството на общинска администрация и общински съвет ще остане в историята по значимост за Гоце Делчев, защото никога в общината не са се случвали толкова мащабни инвестиции,привлечени чрез различни разработени проекти. Горд съм да бъда част от ренесанса на Община Гоце Делчев и превръщането и в една от най-проспериращите общини в България.
В личен план се гордея с това, че успях да се реализирам спрямо образованието което получих, паралелно развих и успешен бизнес, който ми дава самочувствие и независимост. Активен съм и във всичките обществени организации в които членувам, а вече четири години носим златни медали на Гоце Делчев с малките баскетболисти от Дома за деца лишени от родителска грижа, които тренирам. Не е много, но се стремя във всичко да влагам сърце.

–  Коя е най – неприятната част в работата като общински съветник? 

– Много е тежко в емоционален план, когато в Комисията по здравеопазване и социално дело гледаме молбите за помощи на тежко болни, социално слаби граждани. Парите са малко, а болните хора са много и няма как да се помогне на всички, така че сме принудени да избираме само тези в най-тежко здравословно и социално положение. Изживявам всяка една трагедия, особено ми е тежко като разглеждаме случай на тежко болни деца.
– С кое по-често се сблъсквате – благодарност или недоволство?
– Няма как човек да помогне на всички, случва се да понасям и недоволство и критика, но това е цената да си обществена личност. Хората имат очаквания към теб и трябва да се стремиш да ги оправдаваш.
– Имате ли врагове в политиката и кои са те?
– Нямам врагове, а само опоненти. Врагът е човек когото ненавиждаш, а аз се старая да не тая негативизъм в себе си. А кои са основните ми опоненти.. Може би непочтеността и несправедливостта.

бсп

бсп 1

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене