Начало Новини Вечната приказка за доброто – Йовковата „Боряна” ще закрие театралния сезон...

Вечната приказка за доброто – Йовковата „Боряна” ще закрие театралния сезон в Благоевград

557
0
СПОДЕЛИ

Драматичен театър – Благоевград закрива сезона с промоционални цени за всички представления през Юни

Драматичен театър „Н.Вапцаров” – Благоевград ще закрие сезон 2016/2017 с приказка за доброто – „Боряна” от Йордан Йовков. Едно от най – успешните представления в  репертоара на театъра от 2014 година, ще бъде представено на 22 юни, от 19:00 ч.

Това е последното заглавие от програма Юни, обявено на промоционални цени, подарък към зрителите –  два билета на обща цена 10лв.

Пепа Манева, в ролята на Боряна, е цветният герой, който ще разкаже приказка за доброто, но този разказ ще е и за войната между любовта и парите, която, уви, има все тъй съвременно звучене. Именно Боряна спасява Златил (Николай Кимчев) от греха и тъмнината на собствените му страхове – синовете му, кражбата, хората и дори смъртта. Цветното „петно” на сцената – Боряна, внася топлина в един нещастен дом, носи радост и спасява всички. Спасява ги от самите тях, от сивотата, от природата им.

 „Борбата за духовното извисяване и свобода на човека с материалното му заробване от силата на земното притегляне. Ярки, колоритни, автентични българи разкриват тази жестока драма, като ни докосват до най- дълбоките корени на националния архетип.” Бойко Богданов, режисьор

Постановка и музикална среда БОЙКО БОГДАНОВ

Сценография,костюми и мултимедия ЦВЕТА БОГДАНОВА

     УЧАСТВАТ/по автора/:

Пепа Манева, Николай Кимчев, Кънчо Кънев, Георги Манев, Илия Павлевчев, Биляна Дилкова, Божана Косева, Андраш Кончалиев, Теодор Куков, Александър Митев

Билети на касата на Драматичен театър „Н.Вапцаров“ – Благоевград или в мрежата на bgbileti.com

коментара

loading...