Герой от САЩ’94 награждава деца в един от най-големите турнири в Югозапада

Екзекуторът на петлите“ и член на Изпълкома на БФС, Емил Костадинов ще бъде гост на първия детски турнир “Cherry cup” в Кюстендил

Той ще награди победителите на стадион “Осогово” в събота / 17 юни /. Емил Костадинов отговаря за Детско- юношеския футбол в БФС. Той е трикратен шампион на България с ЦСКА, двукратен на Португалия с „Порто“ и носител на Купата на УЕФА с „Байерн“Мюнхен. Костадинов има 70 мача за националния отбор на България. Автор е на едни от най- важните голове в историята на българския футбол, начело с незабравимия дубъл на стадион „Парк де Пренс“ срещу Франция на 17-ти ноември 1993 година, който класира България за световното първенство в САЩ.
Турнирът “Cherry cup” е за деца, родени през 2005-та година и ще бъде открит от кметът на община Кюстендил Петър Паунов.Той се организира по идея на председателя на Областния съвет на БФС в Кюстендил Евгени Йорданов, със съдействието на община Кюстендил, като е част от общинския спортен календар за 2017 година.
“Cherry cup” ще си оспорват отборите на “Левски”, ЦСКА, “Марек 1915” и “Велбъжд”. Първата полуфинална среща е в 10.00 часа, в събота, а втората е след официалното откриване на турнира в 11.00 часа. Двубоят за 3- 4-то място, между загубилите отбори е от 15.00 часа. Финалът за “Cherry cup” ще започне в 16.00 часа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене