Ченгетата душат брата на Бербатов

Асен Бербатов

Съденият за притежание на дрога Асен билпод наблюдение на спецчасти

Цивилни хрътки на звеното за борба с наркотрафика у нас душат около брата на футболната звезда Дими­тър Бербатов, Асен, говори се усилено в послед­ните дни из Благоевград.

Както е известно, бившият футболист на „Пирин” и ЦСКА в момента изтърпява едногодишна условна присъда за притежаване на дрога, която изтича в края на 2014 г.

Освен това братът на нападателя на „Монако” бе осъден от Районния съд в Дупница да плати и 2000 лева глоба за притежание на наркотици.

Това се наложи, след като началото на октомври 2012 г. Асенчо и аверът му Николай Борисов бяха задържани след гонка с полицията на главен път Е-79, в района на КПП Дяково. При проверката на автомобила „Сеат Леон”, който по документи се води собственост на снахата на Бербатов, Димитричка, бяха открити 20 грама кокаин.

За прикритие било използвано детското столче на сина на Асен. За него присъдата бе втора, тъй като преди това бе признат за виновен от Районния съд в Благоевград за шофиране без книжка.

След издънката си с дро­гата Асен Бербатов бил под постоянно наблюдение от наркоченгета. Предполага се, че не само той, но роднините му и хората, с които най-често контакту­ва, също са попаднали в полезрението на службите, ангажирани с борбата с разпространението на упойващи вещества у нас.

Из Благоевград упорито се мълви, че Асен се прочистил от съмнителните обекти с които контактувал пре­ди ареста на магистралата, заради брат си. Смяташе се, че заради фамилията на провинилия се той е минал между капките по време на делото. Митко обаче предупредил родственика си, че лично ще се погрижи да получи максималната присъда при последваща кокаинова издънка.

В родния град на бив­шия национал е публична тайна, че откакто тръгна по грешния път, Асен е низвергнат от известния си батко. Последния път, в който милионерът от „Монако” помогнал на брат си, било при плащането на гаранцията от 5000 лева за освобождаването му след магистралния арест.

Източник: Уикенд

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене