ПИСЪЦИ ЗА ПОМОЩ! Семейство пребито с колове докато вечеря в дома си, мъжът в безсъзнание

57-годишният Джевдет Местанов от село Плетена, община Сатовча, е нападнат и жестоко пребит от свои съселяни в дома си. Той е с мозъчно сътресение, има открита рана на главата, оказана му е хирургична помощ в болница „Иван Скнедеров“ – Гоце Делчев. При нападението пострадала и съпругата му Рафие, която се опитала да го спаси.

Инцидентът станал завчера около 22,00 часа. Д. Местанов вечерял със съпругата си на втория етаж, когато дочули тропот отвън. Двете им деца, син и дъщеря, живеят и работят в чужбина. Мъжът излязъл и още при показването от входната врата е нападнат от баща и син Карови – Ясен и Асан. Двамата мъже започнали да го удрят с дървени колове и от силните удари в главата Джевдет загубил съзнание. Съпругата му излязла да го защити и също получила удари по тялото си. Съседка дочула писъците и звъннала на тел. 112 за побой в къща в района на старото училище в село Плетена и на мястото на инцидента пристигнали екипи на Спешна помощ и полицията.

Още същата вечер пострадалият е транспортиран с линейка до болницата в Гоце Делчев. По спешност му е оказана хирургична помощ от д-р Д. Бъчваров, състоянието му е стабилизирано, поставен му е шев за овладяване на сериозното му нараняване.

Запознати твърдят, че сбиването има предистория Същия ден пострадалият Джевдет, който работи като дървосекач, седнал в местно заведение, известно като собственост на Парушеви. По същото време там бил и 20-годишният Асан, който при потеглянето с личния си автомобил се ударил в складирани дърва и колата му започнала да буксува. Между шофьора и Джевдет възникнал спор, Асан ядосано подвикнал да не гледа, а да отиде да му помогне, а той отговорил да остави автомобила да изстине. Напрежението от създалата се ситуация ескалирало и скандалът бързо прераснал във физическа саморазправа, младежът извадил огромен нож и тръгнал към дървосекача. В този момент по-възрастният успял да извие ръката му и прибрал ножа у себе си. Асан, прибирайки се вкъщи, разказал на баща си и двамата, придружавани от майката, тръгнали да се саморазправят.

Местни жители коментираха, че са шокирани от нападението, пострадалото семейство е депозирало жалба в община Сатовча, освидетелствани са и от лекар.

Близка на семейството коментира, че пребитият дървосекач не може да стане от леглото, той е със силно главоболие, оцелял е по чудо при жестокия побой, а съпругата му е в синини. Семейството ще заведе дело, внасят жалби и в полицията и прокуратурата.

ЕКИП „СТРУМА“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене