Дъщерята на футболната легенда на Дупница Л. Севдин – Жасмин, дари бутонките му на музей

ЖасминДъщерята на легендарния футболист на „Марек“ Любен Севдин – Жасмин, дари футболните бутонки на починалия наскоро свой баща на Музея на спорта в столицата. Ценният експонат ще бъде изложен в специален кът в залата на националния стадион „Васил Левски“ в съседство с ортопедичните обувки, които е носил незабравимият Георги Аспарухов-Гунди.

Благодарение на този жест запечатваме във времето златния миг в историята на дупнишкия тим – спечелването на купата на Съветската армия, заяви редом с благодарностите уредничката на музея Катя Иванова. Така по достоен начин ще почетем паметта на татко, коментира дарителката.

Л. Севдин почина преди около 4 месеца на 60-годишна възраст след дълго и мъчително боледуване. Той влезе завинаги в аналите с победния гол в знаменития финал на 24 май 1978 г. срещу ЦСКА, донесъл на „Марек“ най-големия триумф в съществуването на клуба. Защитникът вкара попадението с удар от 30 метра, в 30-та мин. на мача, в годината, в която червените празнуваха 30 лета от създаването си.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене