Димитър Пиргов и още някои други футболисти, обвинени от Николай Митов за неудачите му. Защо обаче те играха по-добре при Люпко Петрович, забрави да каже

След кошмарния сезон чистката на играчи в „Левски“ ще бъде голяма. От клуба вече си стегнаха багажа четирима – Сърджан Лукин, Джереми де Ноойер, Георги Костадинов и Антонио Аниете

Скоро трябва да ги последват тоталните разочарования Франсис Нар и Бабатунде Адениджи. Оказа се обаче, че нисичкият треньор за пореден път се опитва да се измъкне от отговорност и разчиства всички онези, които инкасираха разлика в представянето си при предишните треньори, а и при него откровено бяха далеч от показаното. Именно това, което може да се окаже опозиция на методите му, които, меко казано, показаха, че не работят  Николай Митов разшири черния списък. В него попаднаха неврокопчанинът Димитър Пиргов и колегата му в защита Александър Александров. Двамата бяха отличен тандем под ръководството на Люпко Петрович, но през пролетта формата им спадна, за което не трябва да бъдат винени само те. За бъдещето си в тима не е сигурен и десният бек Сашо Александров – Алвеша и липса обяснение за това защо точно те.

Паметливи припомнят обаче, че Николай Митов трябва да се замисли защо се случи така, че те не играха, както показаха, че могат, а не по стария си прийом да маха всичко читаво във водените от него отбори в името на своето оцеляване.

Веднага след появата на новината за поредната порция футболисти, които иска да маха феновете се вдигнаха срещу нисичкия специалист, припомняйки му, че именно двамата бяха сред най-добрите в състава. Освен че бяха с не толкова високи заплати имаха предложения за увеличаване на договорите им още през зимната пауза. Сега обаче пак други, а не той са виновни за случилото се с „Левски“, който с жестоки мъки и откровено унижение стигна до място в евротурнирите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене