Без категория

Кезим Медев: “Миналата година не се чувствах в темата, която беше предложена. Тази година си излях душата и то магията стана – ето че съм тук”

българска памет

170 младежи от България, Македония и Западните покрайнини се събраха във Варна, за да обсъдят възможностите за своята бъдеща реализация. Форумът на Фондация “Българска памет” се провежда за 14-и пореден път.

Идеята на фондация “Българска памет” е да покаже на младите хора, които се чувстват българи, че има възможност да постигнат това, което искат като останат в родината.

Кезим е на 17 години от село Огняново. Учи в професионалната гимназия в Гоце Делчев. Винаги с нетърпение чака вече традиционните срещи във Варна.

Кезим Медев: “Миналата година не се чувствах в темата, която беше предложена. Тази година си излях душата и то магията стана – ето че съм тук.”

Хабибе е от Якоруда. Вижда бъдещето си в Европарламента, но иска да завърши образованието си тук.

Хабибе Хунай: “Моите планове са да остана в България и да уча тук и един ден да направя България едно по-хубаво място.”
Идеята на семинара е да даде повече самочувствие на младите хора, като ги среща с успели българи.

Д-р Милен Врабевски – председател на Фондация “Българска памет”: “Учим ги на положително мислене и на това как да реализират себе си в собствената си страна, защото за да я имат такава, каквато те я желаят, те трябва да инвестират в нея.”

Моника Панайотова – евродепутат: “Това което ми направи впечатление е, че тези от Западните покрайнини изявяват силно желание да дойдат да учат и да се реализират в България, което е добър сигнал за работата на Фондацията.”

Семинарът във Варна продължи до 5 април със срещи и дискусии с журналисти, историци и лекции с акцент върху българското културно-историческо наследство.

bnt.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене