65-годишна жена от Гоце Делчев замеря ало измамници с пари, злато и дебитни карти

65-годишна жена от Гоце Делчев стана поредната жертва на телефонните измамници.

Тя е подала вчера сигнал в полицията, че непознат за нея мъж, представил й се за полицейски служител, я въвел в заблуждение, че помага за залавянето на телефонни измамници, като й поискал парична сума.

Жената се доверила и хвърлила през терасата на дома си чанта, в която имало златни накити, дебитна карта и около 2 800 лева.

За случая е уведомена Районната прокуратура в Гоце Делчев.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.

При провеждането на полицейски операции, органите на МВР разполагат със собствени средства и няма утвърдена практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите.

 За  предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки, е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене