Димитър Узунов празнува със съученици 30 години от завършването на средното си образование в Сатовча

Около 50 съученици от трите класа на набор 1969 в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Сатовча в неделя вечерта се събраха за поредна година и отпразнуваха кръглата 30-годишнина от завършването на средното си образование.

След празнуващите випускници бе и представляващият ВСС Димитър Узунов. Той бе душата на голямата компания, която празнува в хотелски комплекс „Дъбраш“ до 7 часа сутринта.

За отличното настроение на наборниците му висшият съдия Узунов специално доведе от Сандански диджей, който превърна празненството в незабравимо, с много песни, танци и веселие.

За 30-годишнината от завършването на средното си образование в гимназията в Сатовча се събраха съученици от елитния набор, пръснати по страната и чужбина, както и от селата Сатовча, Осина Фъргово и други.

Традиционно срещата на набор 1969 започна със снимки в училището, дало им прекрасния старт в живота, под върбата в центъра на Сатовча и пред паметника на загиналите войни.

Преди началото на паметния наборняшки купон всички с едноминутно мълчание почетоха паметта на около 10-те си починали наборници и съученици.

Лидерът на общинската структура на БСП Митко Неделчев, Павлина Укова от Районен съд – Гоце Делчев, Веселка Тасева, Тодор Коджаманов и талисманът на набор 1969 Звезделин Влайков бяха част от бившите съученици от елитния набор, повечето от които са хора, завършили висше образование и заемащи важни и ключови позиции и постове в държавата и местните институции в  Гоцеделчевско и други региони на страната.

Направената равносметка говори, че близо 70 души от набор 1969 са напуснали Сатовча и работят и живеят в други градове, а някои в чужбина и по тази причина не успяха да присъстват на страхотния празник.

Стари спомени от детските и ученическите години отново оживяха в паметната нощ на набор 1969, които всички си припомниха с умиление и през цялата нощ се радваха на срещата си един на друг, като споделяха взаимно нещата от живота си. Макар и със сребро в косите, през цялата нощ настроението сред всичките бивши съученици бе на шест, а дансингът не остана и за миг празен.

Всички горещо и от сърце благодариха на тримата организатори на пищния купон и незабравимата среща – Митко Неделчев, Звезелин Влайков и Зекир  Моралиев, които успяха да съберат випуска и да направят невероятната организация за празника им.

На тях бившите съученици пожелаха зраве и да организират още много такива срещи. Всички си размениха телефонните номера и имейлите си и си обещаха връзката помежду им да не позволят да се къса.

През август 2013 г., покрай летните отпуски, случайност за първи път събра в Сатовча повечето възпитаници от елитния набор на СУ „Св. св. Кирил и Методий“. Тогава набързо те си организираха спонтанно празненство, на което освен че се запознаха със семейства, деца и внуци, си обещаха през 2017-а година да се съберат всички заедно, за да отпразнуват тържествено 30-годишнината от завършването си, което обещание бе спазено.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене