Новият управител на ВиК-Петрич Ивайло Христов предлага сериозно съкращение на щата. Сред съкратените бивш лидер на БСП в района

Новото щатно разписание в предприятието влиза извънредно на заседанието на ОбС в понеделник

Предложение за ново щатно разписание във ВиК – Петрич внесе в деловодството на Общински съвет новият управител Ивайло Христов. Той предлага да бъдат запазени 79 длъжности, като се мотивира с тежкото финансово състояние на дружеството. В момента в предприятието работят 95 души. На практика Христов предлага съкращаване на 16 щата. Сред съкратените е и щатът на общинския съветник и екслидер на БСП – Димитър Капитанов, който е отговорник за район Подгорие.

Предложените промени в щатното разписание ще бъдат разгледани като извънредна точка на заседанието на Общински съвет – Петрич на 29 май.

Предлаганото ново щатно разписание включва: един управител, един заместник управител, един координатор инкасо, главен счетоводител главен инженер, двама оперативни счетоводители, трима техници, снабдител, домакин, служител човешки ресурси, отговорник водни проби и качество на водите, касиер в счетоводството, двама касиери, двама багеристи, ръководител ЕМО, двама ел. техници, монтьор, 17 инкасатори, 20 водопроводчици, трима каналджии, седем помпиери, четирима шофьори, хлораторчик, двама работника по поддръжката, заварчик и чистач.

В проектодневния ред на заседанието на Общински съвет – Петрич в понеделник е залегнала и точка за обявяване на конкурс за управител на ВиК, тъй като Ивайло Христов бе избран за временно изпълняващ длъжността.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене