С 300 000 лв. ремонтират основно пазара в Гоце Делчев

Гоце Делчев ще има ремонтирани и обновени пазари, които да предлагат по-добри условия и за търговците, и за клиентите. Обновяването ще е факт до края на годината.

„До три месеца се очаква конкретно предложение от управителя на фирма „Общински пазари“ Ангел Баталов, който трябва да даде точни параметри на предвидените дейности”, заяви кметът Владимир Москов.

Ремонтът отдавна е на дневен ред. Обновяването е наложително, тъй като на пазара всеки понеделник и петък пристигат стотици търговци, които предлагат стоката си.

Първо ще се ремонтира промишленото тържище. После ще се обнови и кооперативният пазар. Ще се сменят старите сергии с нови, ще се монтира специално винилово покритие, ще се поставят и навеси. Сметките сочат, че за осигуряване на средства за ремонта на сергиите и двуетажната сграда, която е част от собствеността на общинската фирма, са необходими около 300 000 лева.

Повечето пари – близо 200 000 лева, са собствени средства, които са натрупани от печалбата на общинската фирма. Останалите 100 000 лева ще се вземат като кредит от банка. Дружеството ще обслужва заема с част от печалбата си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене