Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов връчва приза „Училище на годината“ 2017

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще връчи приза „Училище на година 2017“.  За четвърта поредна година две учебни заведения ще бъдат удостоени с отличието. Официалната церемония ще се проведе на 23 май в зала „Пейо Яворов“ от 19.00 часа. По традиция, програмата ще започне с почетно шествие на знамената от 18.30 часа, което ще тръгне от Съдебната палата в града.  Кулминационната част от програмата е предаването на знамето от миналогодишните победители на новите призьори. В залата, освен обявяването на училищата победители,  ще бъдат наградени и дейци за приноса им в развитието на културата, образованието и науката  в община Благоевград.

Както всяка година и тази кметът д-р Атанас Камбитов ще даде специален прием за дейците на културата, образованието и науката. Той ще се проведе в същия ден  в зала “22 септември” от 21:00 часа.

През изминалата 2016 година кметът Камбитов връчи приза „Училище на годината“ на  II Основно училище „Димитър Благоев“ в първа възрастова група – от 1 до 7 клас. Във втора възрастова група за носители на отличието беше определена Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“.

Състезанието „Училище на годината“ е с цел да се покаже колко будни, умни, дейни и старателни са възпитаниците на благоевградските учебни заведения, колко добро образование получават под ръководството на техните учители. Един от важните акценти е посланието, което оставят съвременните будители на Благоевград- културните и образователни дейци.

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене