Актуални въпроси при първата приемна на народния представител от БСП Николай Бошкилов

В началото на седмицата новоизбраният депутат в 44 НС от БСП Николай Бошкилов организира приемна за гражданите от града и областта. Бошкилов ще приема граждани всеки понеделник от седмицата, в сградата на БСП-Благоевград, намираща се на ул. „Цар Иван Шишман” № 2.

Още на първата среща бяха поставени множество актуални въпроси по различни теми и проблеми, възникнали на територията на община Благоевград.

Един от тях е готовността за организирането на подписка от недоволните граждани на града срещу въвеждането на нов ред за зареждане на търговските обекти. Става на въпрос за промяна в режима на зареждане, който предлага общинското  дружество „Паркинги и гаражи”. Общинското дружество предлага да се въведе забранителен режим за спиране и паркиране на превозни средства, които доставят и зареждат търговските обекти в града през деня. Готвената промяна ще влезе за разглеждане и гласуване на предстоящата сесия на ОБС и, ако бъде одобрена, ще се разрешава зареждането на търговските обекти да става само в нощните часове. Подобен въпрос беше поставян и съществуваше и в други гтрадове в страната, но след сезиране на съда, административните магистрати отмениха нощното зареждане.

„Гражданите се опасяват, че сънят им ще бъде нарушен, особено за тези, които живеят до големите търговски обекти, какъвто е например БИЛЛА, разположен в центъра на града.Там количеството на стоките е голямо, налага се ползването на мотокари или други подемни машини за разтоварване, които са шумни и издават различни звукови сигнали при управлението им“, обясни мотивите за недоволството на благоевградчани депутатът Николай Бошкилов.

„Друга част от сигналите визират санирането на сградите в Благоевград. Хора от квартал „Струмско“ се оплакаха от некачествено поставени изолационни материали и конкретно на покривни конструкции. Два от жилищните блокове в квартала вече са протекли. Домоуправител и други от живеещите там, са подали няколко сигнала в Общината, но проблемите не са отстранени. Даже са заплашвани от технически лица с физическа саморазправа“, каза Бошкилов.

Той посочи, че оплакванията от некачественото саниране, са насочени срешу фирма от Варна, която е изпълнител на обектите. Бошкилов се ангажира пред жалбоподателите в приемната му да отправи официално питане към ресорния отдел в общинска администрация на гр. Благоевград.

В приемната на народния представител от Благоевград, беше поставен и въпроса за възникнали проблеми с изградени, но пресъхнали чешми в градинките и пространствата в областния център.

„Майки и възрастни граждани съобщиха, че от месеци не работи единствената чешма в градската градина, намираща се на детската площадка. Благоевградчани настояват да бъде пусната и емблематичната за града чешма в подплощадното пространство, която не работи от близо десетилетие. Помня, че още като общински съветник в Благоевград, имаше официално питане по този проблем, но той така и не бе решен“, каза народният избраник Бошкилов.

„В приемната дойде и певецът Стоян Джельов, който настоява за сериозни санкции срещу определени лица в квартал „Запад“, които тровят и убиват по мъчителен начин кучета. Запознат съм, че той има съдебен спор с полицейски служител, в който не мога да се намеся, но имам намерение да изискам официална информация за изброените от Джельов случаи“, посочи Бошкилов.

Благоевградският депутат е получил и други жалби, по които започва незабавни проверки, изискване на информация и евентуално сезиране на компетентните органи за разрешаване на поставените въпроси и проблеми от страна и в интерес на гражданите.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене