Млади журналисти от ПМГ „Яне Сандански“ бяха гости на топсиноптика Емил Чолаков в bTv

Колоритният синоптик лично прие младите хора от училищния вестник по проект „Твоят час“ в родното му училище пред входа на медията 

Той сам се превърна в техен гид из нюзрума и различните студиа, където младите хора можеха да видят „на живо“ къде работят техните екранни любимци Юксел Кадриев и Виктория Петрова, Петя Дикова или най-новото и чаровно полълнение в спортната редакция на телевизията – Валери Генов, който само преди броени месеци бе трансфериран от обществената телевизия. Усетиха как се чувстват гостите на Антон Хекимян в сутрешния блок, да влязат в кожата на Емил Чолаков пред синоптичната карта, а така също да застанат „очи в очи“ със зрителите на Цветанка Ризова. Любезният домакин пък показа на младите хора също така къде се „сготвят“ новините на медията му като с тяхно участие дори направи прогнозата за времето в предстоящите емисии, след като им показа как се работи с метеорологичните данни, получавани в bTv. Прогнозата се оказа вярна, а дъждът наистина изчака младите хора да се приберат у дома, както бе предвидена, а така също и неговата повторна поява във вторник сутринта, както бе предвидено само 18 часа по-рано.

Емил Чолаков любезно отговори на въпросите на своите гости, включително и за ученическите му години в паралелката с профил „Физика“ в ПМГ „Яне Сандански“. Той не пропусна и да си припомни първите стъпки в учителската професия и почти двете години, които прекара именно като „даскал“ в елитното неврокопско училище.

В черешката на тортата от цялата програма обаче стана, изключително рядкото съвпадение, гостите да се засекат с репетиция на „Шоуто на Слави“, където веднага бяха приети по личната молба на своя домакин. Младите неврокопски журналисти успяха да да станат едни от малцината, които видели как тече подготовката преди предаване, а така също да чуят и рефрен от едно от най-новите парчета на бендa, чието заглавие бе запазено в тайна. 

Още нестихнали емоциите от посещението при своите любимци от „Шоуто на Слави“ на изпроводяк младите журналисти от ПМГ „Яне Сандански“ бяха изпратени лично от едни от най-рейтинговите лица на bTv – Виктория Петрова, Петя Диков и Валери Генов, които не само, че се снимаха с тях, но и обещаха да помогнат със съвети на младите хора, ако някой от тях ги последва в професията им.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене