Петрич въстана в защита свещеника, който освети дома на Ванга! Лидерът на ГЕРБ Д. Танев: Защо е тази преса над отец А. Кочев, тази жена е емблема на Петрич и България

къщата на Ванга

Петрич въстана в защита на местния свещеник отец Ангел Кочев, който колегите му от различни черкви в страната почти „низвергнаха“ заради това, че отслужи освета на къщата на пророчицата Ванга, обвинявайки го, че служи на тъмни сили. Скандалът между различните крила в църквата се пренесе и изсипа върху петричкия отец 72-годишният поп Кочев. Целият град е на страната на свещеника, който познават от години. В негова защита се обединиха представителите на различни партии и граждани.

В Петрич събират подписка срещу намерението на църквата да отлъчи отец Ангел. Преди минути пред Struma. com лидерът на ПП ГЕРБ Петрич Димитър Танев заяви: Това не е нормално, нали църквата ни учи да прощаваме, нали това са идеите им, написано е и в библията. Господ би простил. Какъв е грехът на отец Ангел, толкова ли е тежък и защо опорочаваме светлия образ на пророчицата, която е помагала на хора от България и света. Жената, която е емблема на Петрич и България и няма кътче, където да не я познават. Какъв е този синдром, който ни отличава от останалите народи. Да оплюваме светините си. Категоричен съм, че отец Ангел е най-добрият служител на църквата, който аз познавам и помня от дете. Заявявам, категоричната си подкрепа на отец Ангел. Толкова усилия се хвърлиха къщата на леля Ванга да бъде отворена за хората, за да видят къде е живяла, как е гледала една такава жена, но вижте какво се случва.. Общинският съвет в Петрич ще излезе с декларация в защита на свещеника. Няма да позволим да си тръгне от мястото, където е дал живота, заяви Димитър Танев.
Скандалът в църквата се разраства, според запознати вътре сред служителите има разцепление, едните осъждат Кочев другите са на негова страна. Факт е, че някой подклажда напрежението срещу местния свещеник, но източници на Struma. com твърдят, че митрополит Серафим няма да позволи отлъчването на отеца от църквата.

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене