Асим Адемов става евродепутат?

Директорът на училището в Долно Дряново и бивш зам.-областен управител на Благоевград Асим Адемов става евродепутат. Това стана ясно, след като днес Министерски съвет издигна кандидатурата на Мария Габриел за българския еврокомисар. По този начин Габриел освобождава място в европарламента, което ще заеме 8-ия от листата на ПП ГЕРБ от изборите за Европейски парламент през 2014 година, а именно Асим Адемов.

Разбира се това ще стане, ако Съвета на ЕС утвърди кандидатурата на Мария Габриел за еврокомисар. Пред нея сега предстои интервю с Жан Клод Юнкер, което ще се проведе следващата седмица. Въз основа на интервюто председателят на ЕК ще вземе решение за разпределянето на отговорностите на бъдещия комисар с българско гражданство.

ЕК отбеляза, че определянето на нов еврокомисар се извършва по общо съгласие между председателя на ЕК и Съвета на ЕС, преди кандидатът да бъде подложен на изпит от съответните комисии на Европейския парламент. След като ЕП оцени кандидата, председателят на ЕК следва да вземе предвид становището на евродепутатите преди да предложи утвърждаването му от Съвета на ЕС.

 

Кой е Асим Адемов

Името на Асим Адемов нашумя през месец декември 2013 година когато бе уволнен от директорския пост в училището в Долно Дряново от правителството на Пламен Орешарски. В последствие той стана зам.-областен управител на Благоевград. През юли 2015 година Районен съд – Гоце Делчев постанови, че уволнението му е неправомерно, и го върна на поста Директор на ОУ „Христо Ботев“ в Долно Дряново.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене