Услугата „Топъл обяд“ в Разлог се удължава до края на 2019 г.

Услугата „Топъл обяд“ в Разлог се удължава до края на 2019 г. Това става възможно, след като кметът инж. Красимир Герчев подписа допълнително споразумение към договора за безвъзмезднафинансова помощ по операция тип 3 „Осигуряване на топъл обяд 2016-2019“ по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Така услугата ще се предоставя до 31 декември 2019 г. Желаещите да се възползват от нея могат да подават заявления в ОП „Домашен социален патронаж” в Разлог от 15 май тази година.

Кандидатите, които имат право да ползват услугата, са лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от ППЗСП, както и самотно живеещи лица и семейства, които не могат да се издържат чрез имуществото си или труда си и получават пенсии в минимални размери – за осигурителен стаж и възраст; за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност.

На този етап всеки ден в кухнята на Общинско предприятие „Домашен социален патронаж” се приготвя топъл обяд / супа, основно и ½ хляб / за 120 броя потребители, одобрени от Дирекция „Социално подпомагане” – Разлог.

Община Разлог предоставя безплатно на потребителите социалната услуга – „Обществена трапезария”. Потребителите получават ежедневно, от понеделник до петък включително, храната си на място или от сградата, в която се помещава „Обществена трапезария” –  гр. Разлог, във времето от 10.00 ч. до 14.00 ч. Услугата се финансира от Фонда за европейско подпомагане.

Освен предоставянето на топъл обяд, по програмата е предвидено и осигуряване на временен подслон на бездомните лица, ползване на административни общински услуги, подпомагане на достъпа до здравни и образователни услуги, здравословно и балансирано хранене и други съпътстващи социални услуги.

infomreja.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене