Гергьовден в Бачево

На 05.05.2017 г. от 18:00 ч. Народно читалище „Самообразование -1928г.“ с.Бачево ще се включи в Европейската седмица на младежта 2017 г.

Нашите инициативи Флашмоб „Китка за обич” и дискусия на тема „Търсене на иновативни пътища за привличане на младите хора към запазване на народните традиции” са част от всички 50 събития, които ще се организират в цялата страна!

Мероприятието е насочено към младите хора на Бачево изпълнители, танцьори, ученици, любители на българския фолклор.

Основната цел е търсене на новаторски подходи в съхраняване и популяризиране на българското културно наследство; привличане на младежка аудитория; превръщането на читалището в разпознаваемо място, представящо българското културно наследство по иновативен и нетрадиционен начин.

В центъра на селото ще се проведе Флашмоб „Китка за обич”.

По един нов и нетрадиционен начин ще се опитаме да пресъздадем традиционни за селото обреди свързани с направата на китки от пролетни цветя и наричания за любов, щастие и успех. В народни носии младите хора ще се понесат на вълните на неравноделните танци, ще се разлюлеят шарените люлки.

Ще се проведе и дискусия посветена на иновативните практики за привличане на младите хора в читалището. По време на дискусията ще се потърси мнението им за това как виждат своето присъствие в читалището. Място за изява, свързана със съхраняването и презентирането на българското културно музикално и танцово наследство.

Канят се всички жители и гости на с.Бачево да се включат инициативата.

pirinpress.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене