На областно дефиле в Благоевград 60 училища представиха своите дейности по проект „Твоят час“

60 училища от Пиринско представиха в Младежкия дом в Благоевград дейности на своите клубове за преодоляване на обучителни затруднения и по интереси, създадени по проект BG05М20Р001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС) – ФАЗА 1”, Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020 г.” на МОН и обхващащи голяма част от учениците в учебните заведения в област Благоевград. От 127 училища в областта по проекта работят 119, като навсякъде учителите отчитат голям интерес от страна на учениците.

gallery

Представителната изява, организирана от РУО – Благоевград, откри началникът на Регионалното управление на образованието Ивайло Златанов, който сподели, че за него е чест да бъде сред толкова много знаещи, можещи и талантливи ученици.

gallery

Областното дефиле започна с изпълнения на двата мажоретни състава – клуб „Звезди“ и клуб „Звездички“ от 2-о ОУ „Гоце Делчев” – гр. Гоце Делчев.

gallery

Училищата се изявиха в три направления – презентация на добри практики, музикално-литературна програма и изложби на експонати и изделия, сътворени от учениците. Богатството на щандове и изложби представи многоаспектната работа на ученици и преподаватели както в процеса на преодоляване на обучителни затруднения, така и в извънкласните дейности по интереси. Големият броят мултимедийни презентации показа, че българското училище е желана територия за учениците.

 

 

gallery

gallery

gallery

gallery

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене