Авторитетно боксово списание се опита да омаловажи успеха на Кубрат Пулев! Трябвало да го дисквалифицират

Авторитетното и специализирано издание за бокс „BoxingNews24“ не остана никак впечатлено от победата на Кубрат Пулев по точки срещу Кевин Джонсън

Тя дойде след 12 рунда срещу Кевин Джонсън на галавечерта в „Арена Армеец“ в петък вечер и както е известно, Кобрата си заслужи статута на официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF). Тя ще бъде решена на мегасблъсъка Антъни Джошуа – Владимир Кличко на „Уембли“ в тази вечер около полунощ българско време. В репортажа и анализа си за мача на Пулев от „BoxingNews24“ дори се чудят защо българският боец не е бил дисквалифициран за многобройните си нарушения срещу Джонсън.

„Съдията Тери О’Конър направи предупреждение към Пулев за ударите в тила на Джонсън в осмия рунд, но като цяло изобщо не се погрижи да ги спре. Като цяло прекалено често Пулев използваше този непозволен прийом по време на клинчовете, но О’Конър не спря играта в нито един момент, за да отнеме точки на българина. Не е ясно какво спря О’Конър да дисквалифицира Пулев за въпросните фаулове“.

„Не говорим само, че трябваше да му бъдат отнети точки. Трябваше да има дисквалификация за големия брой фаулове, а самият Джонсън можеше да избегне повечето удари в тила, ако бе стоял повече време в средата на ринга и се бе движил повече. Но той изглеждаше сякаш нямаше достатъчна физическа издръжливост, за да се бори здраво“, пише в анализа на „BoxingNews24“.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене