Начало Новини Бой на гробището опорочи паметта на починалите!

Бой на гробището опорочи паметта на починалите!

476
0
СПОДЕЛИ
70-годишна баба-разбойничка цапардоса с чехъл приятелка на гроба на роднина, псувала като хамалин още две жени
Сега Величка ще плати за обидите и ще я засрамят по местното радио, реши съдът.

Бой с чехли, псувни и обиди вкараха в съда 70-годишната петричанка Величка В., която бе призната за виновна от Районния съд в Петрич за удар с чехли по нейна позната и обидни думи, отправени към други две жени в Гробищния парк в града.

По време на посещение на гробищния парк в Петрич избухнал скандал между Величка В. и Таня Д.. Жените се скарали над гробовете на мъртвите си родственици. В кавгата Величка В. е отправила към Таня Д. обидни думи и изрази като „оная пукна, сега е ред на сина й, оня мръсник”, „най-големия боклук от нашата фамилия”, „боклук”, такъв нареждала Величка срещу Таня. 70 годишната петричанка освен, че обиждала нанесла и удар по гърба на Таня Д., с което е причинила лека телесна повреда.

С Таня Д. били и нейни приятелки, които също били нагрубени от Величка. Мария Д. и Атанаска М. били псувани и обиждани от Величка с думите, че са и „боклуци“.

Таня Д. заведе иск, в който поиска от Величка да и бъдат заплатени 2000лв. обезщетение за накърняване на достойнството и честта й, и за нанесената и лека телесна повреда.

Районният съд разгледа всички доказателства по делото и определи на Величка В. да бъде наложено най- общо наказание за извършеното от нея, а именно 1200лв. „Глоба“ и Обществено порицание по местното радио.

Величка В. трябва да заплати на Таня Д. обезщетение от 100лв. за нанесената и лека телесна повреда от удара с чехъл. 70 -годишната петричанка ще трябва да заплати и сумата от близо 1000лв. за направените разноски по делото.

Присъдата подлежи на обжалване пред Благоевградския окръжен съд в 14 дневен срок.

коментара

loading...