Празник на буквите в СУ „Никола Вапцаров”, град Хаджидимово

Празник на буквите
Празник!Празник е страхотен!
Ставам аз човек грамотен!
Дълго чаках този ден!
Празник е за мен!
С тези думи най-малките ученици от СУ „Никола Вапцаров”, град Хаджидимово гордо заявиха пред своите гости,че вече могат да четат и пишат. Разказаха в стихове историята на буквите и с много мъдрост трябваше да решат спора между звуковете – кои са по важни – гласни или съгласни. С много песни и усмивки те доказаха,че „този ред не се пропуква, той е точен като буква – буква А го оглавява, буква Я го увенчава. ”Може би много хора не са чували думата „Каваларий”, но първокласниците на г-жа Елена Караянева и г-жа Анче Терзиева знаят , че на гръцки означава „ГРАМОТЕН ЧОВЕК”. Затова всеки ученик получи за награда грамота и медал със званието Грамотен.

На празника присъстваше и цялото ръководство на училището: Директора –г-жа Мариана Боянина,заместник –директорите: г-жа Петрелийска и г-н Воденов.
Г-жа Боянина пожела на учениците да бъдат здрави и много трудолюбиви, защото пътят на успеха не винаги е равен. От името на ръководството подари на всяко дете книжка с приказки.

От името на родителите малките грамотничета бяха поздравени от отец Георги Кумбаров, който им каза ,че науката е тази , която ще ги води към сбъдване на мечтите и духовното им израстване като големи хора. Родителите поднесоха своя подарък – голяма географска карта на България с пожелание децата да опознаят и обичат своята родина България.

Накрая г-жа Караянева припомни, че месец Април е месец на Земята и благодари на родителите за подкрепата им на инициативата „да засадим дърво”. ”Нека това бъде нашето дръвче и както то расте нависоко, така да растат и нашите стремежи за сбъдване на мечтите.”

Първокласниците посадиха дръвчето в училищния двор.

Празника завърши с вкусна изненада – торта – книга.
Още на следващия ден на децата в клас гостуваше местния поет и краевед г-н Александър Косаков, който им задаваше забавни гатанки и представи книгата си „Слънца от юг”, която всяко дете накрая на срещата получи като подарък от автора.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене