Начало Разследване Семейна драма заради имот в попско семейство в Хаджидимово прати двама души...

Семейна драма заради имот в попско семейство в Хаджидимово прати двама души в „Пирогов“

4078
0
СПОДЕЛИ

СТРАХОВИТО МЕЛЕ В Хаджидимово! Кръвта на Георги беляза входа на Шалевия магазин, карат го с разбит череп в болница

В изключително тежко състояние за „Пирогов“ е транспортиран ветеринарният лекар Георги Войнов от Хаджидимово, син на свещеника Димитър Войнов, който е бил пребит с железен прът лично от родния му баща свещеник в разразил се тази сутрин в дома им семеен скандал.

В МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев с тежки травми първоначално е бил приет и още един участник в семейното меле, който по-късно през деня също е транспортиран за столичната болница.

Това е тъстът на Георги Войнов – Благовест Къшев от хаджидимовското село Ново Лески, който се опитвал да спаси своя зет от ударите на баща му.

Семейната драма се разиграла тази сутрин в семейство Войнови от Хаджидимово. Предмет на спора, който впоследствие прераснал в жесток побой, бил имот, по разкази на жители и съседи на фамилията, който майката, тайно от бащата и от по-големия си син Кирил, преписала на по-малкия си син Георги, тъй като отецът пък преписал голяма част от семейните имоти на Кирил.

Кирил също е ветеринарен лекар и според близки до семейството бил облагодетелстван във всичко от баща си за разлика от по-малкия брат Георги, на когото свещеникът не давал нищо от семейното имане.

Заради поведението на бащата двамата братя не намирали разбирателство и за подялбата на къщата, за което хората в Хаджидимово казват, че това се дължи на стара вражда още след като Георги се оженил.

Двете снахи също били на нож, като причината отново била разделението, което налагал отец Димитър Войнов между двете си деца.

Тази сутрин след пореден скандал чашата преляла. Бащата и синовете му започнали да се обиждат и се нахвърлилили да се бият. Свещеникът грабнал железен прът и започнал да налага без жал малкия си син Георги.

Полицаите от участъка в Хаджидимово били извикани да потушат мелето, след което младият мъж е бил транспортиран за МБАЛ „Иван Скендеров“. Там му е оказана спешна медицинска помощ, след което той е закаран с линейка до „Пирогов“.

Според медици състоянието на Георги Войнов е критично. Той е получил тежка черепна травма и жестоки наранявания по цялото тяло.

Часове по-късно лекарите от Гоце Делчев организираха транспортирането за „Пирогов“ и на тъста на Георги – Благовест Къшев, който също е с черепно-мозъчна травма.

Почти през целия ден в болницата в Гоце Делчев имаше засилено полицейско присъствие, тъй като враждуващите страни също бяха пред здравното заведение. Разследващи поеха случая за установяване на причината за скандала и виновните лица.

коментара

loading...