С 9999 подписа „България без цензура“, ВМРО, ЗНС и „Гергьовден“ регистрираха коалицията си за евровота

подписи

БСП, ГЕРБ и АБВ купуват нашите гласоподаватели, обяви Бареков Лидерите на „България без цензура“, ВМРО, Земеделски народен съюз (ЗНС) и „Движение Гергьовден“ регистрираха коалицията за предстоящите евроизбори. Малко след 12.00 часа Николай Бареков, Красимир Каракачанов, Румен Йончев, Драгомир Стефанов внесоха в ЦИК 9999 подписа. Това е максимумът, който позволява таблицата на ЦИК в електронния й вариант.

Иначе най-младата партия и коалиционните й партньори за кратко време успяха да съберат около 30 хиляди подписа от страната.

„Срещу нас се води много мръсна игра. ГЕРБ, БСП и АБВ купуват гласовете на нашия електорат“, обяви Бареков на излизане от ЦИК след подаване на документите. „Партиите от статуквото се целят в бедните и в младите – хората, които ще гласуват за нас, като се купуват цели секции“, предупреди той. Лидерът на „България без цензура“ призова да бъде приет законът „Чисти ръце“, за да може да влезе в сила и да спре срамната търговия с гласове за евровота. „Този закон ще сложи психологична бариера пред партиите, защото ще има проверка какви пари харчат и как и за какво ги харчат. Тогава ще се види дали парите за гласовете са от графа „Други“ на държавната субсидия или се дават целенасочено за това по други линии“, коментира още Бареков.

„На 25 май четири партии ще имат евродепутати – ГЕРБ, БСП, ДПС и „България без цензура“. Всичко останало е измама. АБВ и Реформаторският блок потънаха“, каза Бареков. Той предупреди, че всички гласове, дадени за останалите партии на евровота, няма да се броят срещу правителството.
Затова призова техните привърженици да гласуват за ББЦ и коалиционните й партньори на евроизборите, за да могат свалят правителството, а след това на предсрочния парламентарен вот да си подкрепят своите партии.

„БСП и ГЕРБ са алтернатива на българските граждани, те са мафия“, отсече Бареков. Той обеща остри дебати на Станишев, на които ще поиска той да отговори защо не е намерил работа на младите и къде отидоха парите на българските пенсионери.

„Всички лидери от коалицията ще бъдем в листата за евровота“, съобщи Бареков след подаване на документите в ЦИК. Коалиционните партньори държат в името на коалицията да присъстват имената на всички партии в съюза. От ЦИК обаче ги посъветваха да съкратят наименованието, защото може да се наложи да се изпише с по-малки букви. „Това е поредната игричка на партиите, неприемливо е за нас. Ще търсим решение, ако трябва и ще обжалваме“, заключи Бареков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене