Само ден почивка за Банско след преместването на мача срещу „Лудогорец“

Спортно-техническата комисия към БФС премести двубоя от 24-ия кръг във Втора професионална лига между отборите на Лудогорец II -Банско

Вместо на 15 април, събота, от 14:00 часа срещата ще се играе два дни по-рано – на 13 април, четвъртък, от 14:00 часа. Решението е взето със съгласието на двата клуба.

В последния  23-ти кръг отборът на Банско пак се съгласи на промяна на датата. Срещата с Несебър се игра в понеделник, а не в събота по молба на отбора от крайморския град заради проблеми с клубното возило. Отборът от зимния курорт спечели мача вчера на стадион „Свети Петър“ с 2:0.

„Това просто трябваше да се случи по-рано. Определено не е логично да бъдеш покрай големите празници на път. Не може да пътуваш цял ден на Разпети петък, играеш в събота и се прибираш от другия край на България в неделя сутринта около 4-5 часа сутринта. Все пак това са семейни празници и е повече от нужно, а и нормално да си при семейството си, а не далеч от него,“ коментира Петко Медвецки, старши треньор на Банско.

Той и неговите футболисти получиха само ден почивка след мача преди да отпътуват за Разград, но без Мурад Ибраим, който си тръгна от зимния курорт заради семейни причини. Така на негово място се очаква да играе отново Петър Лазаров, който направи много силен мач при победата с 2:0 срещу Несебър. Освен него няма да играят Ивайло Цурев и Матиас Херера, които са контузени.

След изтърпяно наказание се завръща в игра Абди Абдиков, който получи червен картон на мача срещу Царско село, докато за Илиян Христов все още не е ясно дали ще играе.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене