Подробностите около скандален случай: Арестуваният с подкуп и белязани банкноти горски служител, Г. Топалов бил на изпитателен срок в ЮЗДП – Благоевград, готвят уволнението му

Топалов работил в контролното звено, отговарящо за района на Петрич, у него са намерени 800 белязани лева, част от исканите 1000 на камион дървесина

Арестуваният с подкуп горски служител от Петрич Георги Топалов е работил в мобилното контролното звено на ЮЗДП Благоевград, отговарящо за района на Петрич, това уточниха днес от ЮЗДП Благоевград, където са силно скандализирани от поведението на техния служител.

Случаят, за който struma.com съобщи пръв, скандализира колегите на Топалов, които останаха шокирани от действията му. Според коментарите, Топалов отдавна е бил обект на наблюдение, тъй като имало подозрения, че заедно с работата си в ЮЗДП, извършва паралелен бизнес с дървесина, но това ще бъде допълнително уточнено. Той е бил на изпитателен срок като част от мобилното контролно звено, съобщават от ЮЗДП Благоевград.

Припомняме, че Топалов падна в полицейски капан в петък, миналата седмица, след като изнудвал бизнесмен, собственик на дървопреработвателна фирма да му плаща по 1000 лева на камион дървесина.

В петък, след като бизнесменът подал жалба в полицията с белязани 800 лева Топалов е задържан. Парите били част от поисканите 1000 лева, останалите трябвало да бъдат предадени днес. От ЮЗДП са категорични, че поведението на служителя е осъдително и той ще бъде уволнен от работа. В Петрич новината за съгражданина им е най-коментираната тема днес.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене