Болно куче е било залято с бензин и запалено в Благоевград

Болно куче е било залято с бензин, а след това изгорено живо в Благоевград в нощта на събота срещу неделя, съобщи Елена Янева, която е представител на неправителствената организация, грижеща се за бездомни животни, „Надежда за четириногите“. Извършителят е неизвестен.

Янева разказа, че сутринта отишла да нахрани животното и открила трупа и къщичката му овъглени. Наоколо се носела миризма на бензин и още димяло. Жената се обадила на телефон 112, за да съобщи за случилото се.

Самата тя преди няколко месеца намерила малкото кутре и му направила къща до оградата на Благоевградската професионална гимназия, а след това поела грижите за него. Животното обаче било почти неподвижно и се налагало всеки ден да му носи храна и вода.

Преди седмици в района на гимназията бяха открити няколко отровени кучета. Полицаите разпитваха за инцидента бивш полицай.

Бездомните кучета в Благоевград се увеличиха видимо през кметския мандат на Костадин Паскалев. В момента проблемът е частично разрешен с приюта за бездомни животни, който има 72-ма обитатели. Не са рядкост случаите на хора, нападани от глутници изгладнели кучета през зимните месеци.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене