Бившият нападател на „Пирин“ Димитър Илиев бележи в Полша

Съботата бе много добър ден за българите, играещи в полската Екстракласа

Спас Делев вкара гол за своя „Погон“(Шчечин), а междувременно и друг бивш футболист на „Пирин“ Димитър Илиев бе герой за своя „Висла“(Плоцк) при успеха с „Гурник“(Лечна) с инфарктното 3:2. Българският нападател се появи като смяна в 82-ата минута и три по-късно вкара победния гол в мача. Илиев игра за „орлетата“ през пролетта на 2011-та година и остави страхотни впечатления с играта си при орлетата. За „Висла“, но през 2004-та година игра и още едно бивше орле – Борис Кондев.

Домакините от „Гурник“ първи взеха преднина от две попадения след точни изстрели на Питри в 4-ата и Гржелчак в 24-ата минута, като така се прибраха с комфортна преднина на полувремето.

През втората част обаче играчите на „Висла“ успяха да направят пълен обрат. Сасин си вкара автгол в 57-ата минута, а Биртек в 65-ата възстанови равенството. В 85-ата минута пък Димитър Илиев стана големият герой за гостите и се разписа за крайното 2:3 и донесе ценни три точки на „Висла“.

След тази победа отборът от Плоцк събра актив от 38 точки и заема 6-ото място във временното класиране. „Гурник“ пък е на дъното с 26 точки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене