Жителят на с. Лиляново Б. Станоев: В ОбС – Сандански действа имотна мафия, роднина на съветник се е настанил в наследствения ми парцел, вдигнал е незаконно 2-етажна къща

Жител на с. Лиляново, община Сандански, собственик на 2 декара имот в землището на селото, се закани, че ще даде на съд Общинския съвет. Причината е, че след близо година и половина чакане искането му да бъде възстановен имотът му с решение на Общинския съвет бе включено на последното заседание, но изненадващо отпадна. Ето какво каза Б. Станоев:

„Много пъти съм спорил със съветника Явор Аргиров, който е роднина на човека, настанил се в наследствения ми имот и изградил незаконна къща там. Притежавам оригинални скица, че имотът е собственост на дядо ми. Това е скица, която е издадена през 2005 година. Върху нашия имот М. Христов си е построил 2-етажна къща. Не искам чужд имот, искам си моя. Досега съм изпращал десетки „любовни” писма до председателя на Общинския съвет – до настоящия д-р Георги Синански и до предишния Явор Аргиров.

Г-да съветници, вие всички нарушавате правата на човека и Конституцията на България, член. 17. След като вие отказвате да възстановите имота ми, аз ще си го взема по съдебен път. В Общинския съвет действа имотна мафия вместо съветниците, които сме избрали да защитават интереса на хората. В този Общински съвет всичко се прави на основа „мой-твой човек”, избухна Боян Станоев.

Случаят на Б. Станоев има предистория. Преди три месеца, след като искането му бе включено в дневния ред на заседанието на ОбС през декември, тогава той помоли съветниците да оттеглят точката от дневния ред с уговорката, че след като представи пълен комплект от документи, тогава да бъде включена. Искането му за възстановяване на имота бе гласувано на председателски съвет, но бе отхвърлено на заседанието по предложение на д-р Георги Панчев, 12 съветници гласуваха „за“, 8 се въздържаха, 4-ма бяха „против”, а 4-ма не присъстваха в залата.

ЛИДИЯ МАНЕВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене