Свържете се с нас

Таблоид

АВТОДЖАМБАЗИ ВИЛНЯХА В БЛАГОЕВГРАД! Задигнаха 6 коли, сред които форд на бизнесмена Иван Давидков

Публикувано

на

Автокрадци, задигнали за месец 6 коли от Благоевград, сред които и автомобил на бизнесмена Иван Давидков-Яйцето, влизат в затвора. 31-годишният Емил Бошкилов бе осъден на 4 години лишаване от свобода, а 39-годишният Тефик Каравелиев на 3 години и половина и глоба от 5000 лв., като наказанията ще бъдат изтърпени при първоначален строг режим. Това постанови районният съдия Екатерина Николова, която гледа делото срещу автокрадците.

Двамата действали в комбина – Емил Бошкилов крадял автомобилите нощем, а Тефик Каравелиев ги предавал в пункта за скрап. Престъпният тандем бил разкрит след рутинна проверка на полицаите от група „Престъпления по пътищата“. На главен път Е-79 е спрян лек автомобил ВАЗ, управляван от Емил Бошкилов, а негов спътник бил Господин Господинов-Халеята. Шофьорът не носел нито лични документи, нито на колата, и това провокирало магистралните полицаи да направят справка в масивите на МВР, която показала, че автомобилът е откраднат предишната вечер от София и собственикът е подал жалба в 9-о РПУ.

Шофьорът, който бил познат на полицаите като автокрадец, първоначално се опитал да ги заблуди и се представил с друго име, но след като самоличността му била разкрита, си признал за кражбата. Той направил самопризнания и за други кражби на коли от Благоевград, което било потвърдено и от Халеята, който го придружавал при нощните удари. Бошкилов обяснил, че крадените коли предоставял на лице с прякор Марето, който пък ги предавал в пункта за изкупуване на черни и цветни метали на Младен Георгиев в село Долна Градешница.

След като автокрадецът „пропял”, полицаите отишли в пункта за вторични суровини, където открили повреден бял микробус „Форд Транзит“ с липсваща задна гума и джанта и стъкла. Справката показала, че колата е собственост на Евгени Чаев от Благоевград и била открадната преди няколко седмици. Собственикът на пункта обяснил, че колата му била докарана преди около 20 дни от Тефик Каравелиев-Марето от Петрич. Пласьорът, който бил известен с предишното си име Стефан Кирилов, е издирен и арестуван.

При повторната по-обстойна проверка в пункта полицаите намерили още 5 разфасовани коли, които били задигнати от Благоевград и обявени за издирване. Това били леки автомобили „Форд Транзит“ на бизнесмена Иван Давидков, „Мерцедес“ на Мирчо Радев, „Москвич“ на Маринчо Стоянчев, ВАЗ на Георги Китанов и „Москвич“ на Николай Узунов. Всички автомобили били откраднати през нощта от паркингите пред жилищните сгради на собствениците или хората, които ги карали, а пласьорът ги предавал в пункта за скрап на сутринта.

Лекият автомобил „Форд Транзит“ на Иван Давидков бил каран от Стоян Богоев, който работил като електротехник във фирмата му „Вантроник“ ЕООД. Регистрационните табели на колата са намерени в Кресненското дефиле, където Е. Бошкилов ги изхвърлил. Той е обвинен за кражба при условие на опасен рецидив на 6-те автомобила на стойност 10 867 лв., както и на вещите, които били в багажниците – лопати, мотики, секира, куфарчета с инструменти, резервни гуми, крик, аптечки, пожарогасител, триъгълник за колите и др.

Съучастникът му Тефик Каравелиев е обвинен за вещно укривателство, с което е спомогнал откраднатите коли да бъдат отчуждени, като престъплението също е при условията на опасен рецидив.

Докато делото стигне до съда, Емил Бошкилов влязъл в затвора за друго престъпление. Той участвал в няколко съдебни заседания, но след като изтърпял наказанието си и бил освободен, повече не се появил на процеса, въпреки че признава вината си. Независимо от бягството му, делото спрямо него продължило задочно и с участие на адвокат като особен представител. Тефик Каравелиев също се признал за виновен.

Районният съдия Екатерина Николова ги осъди само за автомобилите, а за липсващите вещи в тях ги оправда поради липса на доказателства. Присъдите подлежат на обжалване пред Окръжен съд.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

struma.bg

коментара

Таблоид

След среднощен екшън в Гоце Делчев и гонка с полицията! Задържаха Петър Велинов, опитал да проникне с взлом в автосервиз!

Публикувано

на

Петър Велинов е задържаният и обвинен за влизане с взлом в автосервиз в Гоце Делчев. Сервизът е собственост на Костадин К., а Петър, в съучастие със свои приятел опитали да проникнат в него в нощта на 24 юни. Те пробили патронника с бормашина, но през това време чули, че приближава патрулка.

Качили се на колата си и отпрашили с мръсна газ. Двамата успели да се изплъзнат на полицаите след среднощната гонка. По-късно единият от тях бе установен и задържан, а именно Петър Велинов.

Съучастникът му все още е в неизвестност. Велинов е от няколко дни в ареста, а днес се изправи пред Окръжен съд с искане за измяна на мярката му в по-лека. Предстои тричленният състав да се произнесе./struma.com/

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Община Петрич обхваща с нова социална услуга хора в неравностойно положение

Публикувано

на

Проектът „Патронажна грижа чрез мобилни интегрирани услуги за възрастни хора с увреждания“ е защитен по ОП „Развитие на човешките ресурси“ и е на стойност 274 244 лева. Проектът обхваща възрастни, социално слаби жители на общината над 65 години, които са с увреждания. „ Ще се предоставят социални и медицински услуги чрез посещения в домовете, защото говорим за целева група от хора, които са с увреждания и в невъзможност за самообслужване. Освен храна те ще бъдат подпомагани със здравни грижи и психологическо консултиране. Това е изключително важно, особено за тези, които нямат близки при себе си“, посочи на среща с медиите кметът Димитър Бръчков. Той допълни, че по проекта ще бъдат обхванати минимум 100 души, но изрично уточни, че няма да бъдат връщани нуждаещи се извън този брой. Услугата ще се предоставя напълно безвъзмездно за срок от 18 месеца. Екипът, който ще предоставя здравно-социалните услуги ще включва социални работници, медицински сестри, рехабилитатори, психолог, шофьор. В Община Петрич има информация за лица, които пряко отговарят на условията за включване в новия проект, те са както от град Петрич, така и от селата. „Считам, че новото звено е важен момент от цялостната общинска социална политика за предоставянето на комплексна услуга на нуждаещи се жители на община Петрич. Така надграждаме утвърденото досега патрониране на нуждаещи се лица от звеното Домашен социален патронаж , което обслужва 325 души от цялата община, като сме обхванали освен града и селата от Подгорски, Кулско-Марикостински и Първомайски райони. Това беше и нашата цел като общинско ръководство – да разширим обхвата на услугата, за да стигне там, където е най-нужна. Освен това, действащата обществена трапезария на Петрич обслужва още 98 социално-слаби граждани. Така, че можем да отчетем една добре завършена социална услуга, изключително важна за хора, нуждаещи се от институционална подкрепа“, обобщи кметът.

Вторият проект, защитен от Община Петрич е съвместен с Община Струмица, Р Северна Македония и е по програма ИНТЕРЕГ. Община Петрич е водещ партньор, а самият проект касае осигуряването на допълнително оборудване за защита на населението от природни или причинени от човек бедствия. Продължителността на проекта е 18 месеца. По него се предвижда закупуването на високопроходим автомобил за община Петрич, както и два броя модули за оборудване за реакция при пожари и наводнения. Ще бъде проведено обучение на доброволци за действия при кризисни ситуации и по-добра информираност на подрастващите за реакция по време на кризисна ситуация. За реализацията на всички дейности по този проект Община Петрич получава безвъзмездно финансиране в размер на 209 163, 19 евро.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ