Свържете се с нас

Таблоид

АВТОДЖАМБАЗИ ВИЛНЯХА В БЛАГОЕВГРАД! Задигнаха 6 коли, сред които форд на бизнесмена Иван Давидков

Публикувано

на

Автокрадци, задигнали за месец 6 коли от Благоевград, сред които и автомобил на бизнесмена Иван Давидков-Яйцето, влизат в затвора. 31-годишният Емил Бошкилов бе осъден на 4 години лишаване от свобода, а 39-годишният Тефик Каравелиев на 3 години и половина и глоба от 5000 лв., като наказанията ще бъдат изтърпени при първоначален строг режим. Това постанови районният съдия Екатерина Николова, която гледа делото срещу автокрадците.

Двамата действали в комбина – Емил Бошкилов крадял автомобилите нощем, а Тефик Каравелиев ги предавал в пункта за скрап. Престъпният тандем бил разкрит след рутинна проверка на полицаите от група „Престъпления по пътищата“. На главен път Е-79 е спрян лек автомобил ВАЗ, управляван от Емил Бошкилов, а негов спътник бил Господин Господинов-Халеята. Шофьорът не носел нито лични документи, нито на колата, и това провокирало магистралните полицаи да направят справка в масивите на МВР, която показала, че автомобилът е откраднат предишната вечер от София и собственикът е подал жалба в 9-о РПУ.

Шофьорът, който бил познат на полицаите като автокрадец, първоначално се опитал да ги заблуди и се представил с друго име, но след като самоличността му била разкрита, си признал за кражбата. Той направил самопризнания и за други кражби на коли от Благоевград, което било потвърдено и от Халеята, който го придружавал при нощните удари. Бошкилов обяснил, че крадените коли предоставял на лице с прякор Марето, който пък ги предавал в пункта за изкупуване на черни и цветни метали на Младен Георгиев в село Долна Градешница.

След като автокрадецът „пропял”, полицаите отишли в пункта за вторични суровини, където открили повреден бял микробус „Форд Транзит“ с липсваща задна гума и джанта и стъкла. Справката показала, че колата е собственост на Евгени Чаев от Благоевград и била открадната преди няколко седмици. Собственикът на пункта обяснил, че колата му била докарана преди около 20 дни от Тефик Каравелиев-Марето от Петрич. Пласьорът, който бил известен с предишното си име Стефан Кирилов, е издирен и арестуван.

При повторната по-обстойна проверка в пункта полицаите намерили още 5 разфасовани коли, които били задигнати от Благоевград и обявени за издирване. Това били леки автомобили „Форд Транзит“ на бизнесмена Иван Давидков, „Мерцедес“ на Мирчо Радев, „Москвич“ на Маринчо Стоянчев, ВАЗ на Георги Китанов и „Москвич“ на Николай Узунов. Всички автомобили били откраднати през нощта от паркингите пред жилищните сгради на собствениците или хората, които ги карали, а пласьорът ги предавал в пункта за скрап на сутринта.

Лекият автомобил „Форд Транзит“ на Иван Давидков бил каран от Стоян Богоев, който работил като електротехник във фирмата му „Вантроник“ ЕООД. Регистрационните табели на колата са намерени в Кресненското дефиле, където Е. Бошкилов ги изхвърлил. Той е обвинен за кражба при условие на опасен рецидив на 6-те автомобила на стойност 10 867 лв., както и на вещите, които били в багажниците – лопати, мотики, секира, куфарчета с инструменти, резервни гуми, крик, аптечки, пожарогасител, триъгълник за колите и др.

Съучастникът му Тефик Каравелиев е обвинен за вещно укривателство, с което е спомогнал откраднатите коли да бъдат отчуждени, като престъплението също е при условията на опасен рецидив.

Докато делото стигне до съда, Емил Бошкилов влязъл в затвора за друго престъпление. Той участвал в няколко съдебни заседания, но след като изтърпял наказанието си и бил освободен, повече не се появил на процеса, въпреки че признава вината си. Независимо от бягството му, делото спрямо него продължило задочно и с участие на адвокат като особен представител. Тефик Каравелиев също се признал за виновен.

Районният съдия Екатерина Николова ги осъди само за автомобилите, а за липсващите вещи в тях ги оправда поради липса на доказателства. Присъдите подлежат на обжалване пред Окръжен съд.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

struma.bg

коментара

Таблоид

Мъж от Дупница изпадна в кома с рекордно ниво на кръвната захар 42

Публикувано

на

Два дни лекарите в хирургия се борили да върнат към живота 50-годишния пациент.

Мъж от Дупница изпадна в кома, а изследванията на кръвната захар показали рекорд от 42 ммоl/л,  при норма до 6 ммоl/л. По спешност е приет в хирургичното отделение в общинската болница и е настанен в реанимация. Два дни лекарите се борили за живота на 50-г. Александър Ш., докато успеят да свалят нивото на кръвната захар до 13 и да го върнат към живота.

Завеждащият хирургичното отделение доц. Д. Недин заяви: “Пациентът вече се чувсва добре. Излезе от комата, в която беше изпаднал от хипергликемия.

Личи си, че не се е поддържал здравословно. Оказа се, че не е осигурен, но няма как да го върнем, след като той буквално умираше”, заяви доц. Д. Недин.

Ендокринологът от Дупница д-р Кирил Кирилов допълни: “Този пациент най-вероятно дори не е спазвал необходимата диета за това заболяване. Рядко при мен идват пациенти с такива високи стойности на  кръвната захар. В такива случаи не е изключен летален край. Диетата за диабетиците не е драстична, яде се от всичко, но по малко. Болният трябва да следи кръвната си захар и да прецени с какво да се храни”, заяви д-р К. Кирилов.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

struma.bg

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Поредният ползотворен ден от работата по международния проект „Културата среща науката“ в Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“

Публикувано

на

Младежите от Белгия, България, Италия и Полша започнаха деня със съвместни дейности в училището. Смесените ученически  екипи  обобщиха  наученото, видяното,  преживяното  в продължение на цялата седмица под формата на презентации.

Показва се „IMG_7098.JPG“

В същото това време учителите от държавите участнички в проекта заедно обсъдиха и изготвиха  два плана за интердисциплинарни уроци в областта на природните науки, които са полезен споделен опит.

В следобедните часове се организира представяне на изготвените вече презентации от четирите екипа. Веднага след това се разгледаха предложенията за лого на проекта от всяка една държава и се пристъпи към гласуване за избор на общо лого на проекта.  Победител стана логото  на Италия, на което са изобразени знамената на всички участващи държави под формата на пеперуди, присъстват формулите на химични елементи и съединения, крива с механични трептения  и заглавието на проекта „Culture Meets Science“.Показва се „IMG_7150.JPG“

 Емоционален момент бе церемонията по закриване на проектните дейности в актовата зала на училището, където бяха връчени специални сертификати на всеки един участник.

Показва се „IMG_7144.JPG“

Показва се „IMG_7137.JPG“

Показва се „IMG_7131.JPG“

Днешният ден е последният от първия етап по изпълнението на международния проект „Erasmus + К2“, озаглавен „Културата среща науката“ с координатор ПМГ „Яне Сандански“ и завърши с тържествена вечеря – красив финал на началото на двегодишно сътрудничество. Талантливите ученици от ПМГ „Яне Сандански“ – Даниела Георгиева,  Вили Пендичева, Яна Велева,  мажоретният състав на гимназията и  танцовата формация „Неврокопчанки“ потопиха гостите във вълшебния свят на музиката и танците. Участниците в проекта изиграха българско кръшно хоро като символ на роденото приятелство.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ