Начало Новини Деветокласникът от ПМГ „Яне Сандански“ Стоян Гебрелиев ще представя областта на Национална олимпиада

Деветокласникът от ПМГ „Яне Сандански“ Стоян Гебрелиев ще представя областта на Национална олимпиада

1311
0
СПОДЕЛИ

Младежът даде нов повод за гордост на своето училище, след като ще бъде ученикът, който ще защитава честта на област Благоевград на Националната олимпиада по география и икономика

На практика с това се възобновява традицията на неворокопското елитно училище да има свои участници на най-високото ниво в тази учебна дисциплина, след като в последните няколко години във финалната фаза липсваха. Младият любител на науката за земята спечели правото да бъде сред споещите за приза „Най-добър млад географ на България за 2017“, след като успя да постигне 167 т. От общо 200 възможни на областния кръг, което бе с 15 пункта повече от следващия го негов конкурент от Петрич.

Сега Стоян Гебрелиев сериозно заляга над книгите със своя учител Георги Сеизов и водят подготовка за предстоящата Национална олимпиада, която ще се проведе в Пловдив. На нея ще се съберат отличниците в останалите области на нашата страна и ще мерят сили от 28 до 30 април. Пред деветокласника на ПМГ „Яне Сандански“ ще стои задачата да преодолее конкуренцията на своите съперници в два кръга. Първи – писмен с 40 състезателни задачи, които ще трябва да реши за 90 минути и заключителен писмен с 20 състезателни задачи за 45 минути и устен (практически).

Националната комисия класира за заключителния етап по 7 ученици от двете

възрастови групи. Устният (практическият) изпит включва 4 въпроса или 2 въпроса и решаване на казус, като се провежда пред публика.

Ние от ТОП ПРЕСА, верни на себе си да подкрепяме талантливите млади хора, които желаят да се развиват и да вървят напред пожелаваме на Стоян Гебрелиев и неговия млад учител Георги Сеизов бъдещи успехи, които да растат с веки изминал ден!

коментара

loading...