ВИДЕО: Урок, в кампанията на УНИЦЕФ „Борба с климатичните промени“, проведоха ученици от Гоце Делчев

„Борба с климатичните промени“ бе темата на кампанията на УНИЦЕФ – „Най големият урок на света“, която проведоха учениците от 10 „в“ клас на Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев.

Някои тези седемнадесет важни цели са: „Изкореняване на бедността“ – равен достъп на всички до благата“, „Край на глада – нека сложим край на глада по света“, „Добро здраве – да няма хора които да умират от болести, които знаем как да лекуваме“, „Качествено образование – нека всички имат равен достъп до образованието“ и инициативата „Борба с климатичните промени“, която бе тема на ученическата инициатива в която се „включиха“ световно известни неправителствени организации, учени и правителства на великите страни в света. Тук бяха и председателят на Европейската комисия и генералният секретар на ООН. Неправителствените организации и учените изказаха своите опасения и тревоги за климатичните промени предизвикани от човешката дейност която се извършва най-вече в страните с най- развити икономики. Обстойно, задълбочено и емоционално те анализираха и „притесниха“ с въпросите си Доналд Тръм, Владимир Путин и останалите ръководители на страните в света, които са и най-големите замърсители на атмосферата което предизвиква и пагубното затопляне на климата на земята. Всички те изказаха своите позиции по въпроса за борбата с климатичните промени и изтъкнаха своите позиции, мнения и компромиси, като все пак оставиха надеждата, че планетата земя може да бъде спасена.

В глобалната инициатива на УНИЦЕФ в която се включи и НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев, е учениците да разгледат седемнадесетте цели за устойчиво развитие в три основни измерения – икономическо, социално и екологично и да разработят конкретни предложения за решаване на поне един от глобалните проблеми на нашата планета.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене