Брутални мъчения в Югозапада! Двама завързаха мъж, млатиха го, ръгаха го с вилици, крещяха му: „Ще те закопаем“……за да отегли жалба срещу техен приятел

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Кюстендил съдът призна за виновни Васил Г. (на 34 години) и Антон Ц. (на 33 години) за извършено от тях престъпление по чл. 143, ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

През декември 2013 г. в заведение в Кюстендил възникнал спор между Н.Б. и Д.М., който впоследствие прераснал във физическа саморазправа. По този повод пострадалия Н.Б. подал жалба до прокуратурата.

Няколко дни по-късно Антон Ц. се обадил на жалбоподателя с предложение да се видят и да поговорят за подаденото от него оплакване. На състоялата се среща присъствал и другия подсъдим – Васил Г. По-късно разговорът продължил в заведение в с. Гърляно.

Васил Г. и Антон Ц. нанесли побой на Н.Б., като го заплашили, че ако не си оттегли подадената от него жалба до РП- Кюстендил или депозира нова такава срещу тях, „ще го закопаят“. Те завързали пострадалия мъж за тръба и продължили да го удрят и да му нанасят наранявания с вилица по ръцете. През цялото време подсъдимите продължавали да го убеждават, че трябва де си оттегли жалбата срещу Д.М., след което го натоварили в автомобил и го оставили при предишната сграда на полицията.

Съдът наложи на Васил Г. наказание от една година и шест месеца „Лишаване от свобода“ с изпитателен срок в размер на три години и половина, за Антон Ц. наказанието е две години затвор, изпълнението на което се отлага с четири години. Двамата подсъдими следва за заплатят на пострадалия и обезщетение за нанесените му неимуществени вреди в размер на по две хиляди лева всеки.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Кюстендил.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене