Свържете се с нас

Таблоид

215 абсолвенти получиха дипломите си от Философския факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“

Публикувано

на

215 бакалаври и магистри, възпитаници на Философския факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“, получиха дипломите си за висше образование. На тържествената церемония днес бяха отличени и 18-те абсолвенти с най-висок успех.

Деканът на Философския факултет проф. д-р Борис Манов откри тържеството и поздрави абсолвентите, завършващи специалноститe „Философия“, „Социология“, „Психология“ и „Политология“.

„В живота на всеки човек има събития от съдбоносно значение. Днешният ден, скъпи млади хора, отбелязва едно такова събитие във вашия живот. Вие се сбогувате със своя „духовен дом“ – Югозападния университет „Неофит Рилски“, и своето „духовно семейство“ – общността на Философския факултет, за да тръгнете по свой собствен път – пътя на професионалната и личностната ви реализация“, с тези думи се обърна към абсолвентите проф. д-р Борис Манов.

„Бъдете смели в мечтите си, неуморни и неотстъпчиви в желанието и в действията си да ги постигате“, пожела на абсолвентите деканът на Философския факултет проф. Манов.

Приветствие към дипломантите от името на ректора – доц. д-р Борислав Юруков, произнесе зам.-ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д-р Антони Стоилов.

„Вие сте хората, които ще трябва да изграждате нашата любима България, вие сте хората, които трябва да следвате стъпките и заветите на Апостола – да изградите „чиста и свята република“. Помнете занапред, че с бъдещите си действия вие ще представяте не само себе си, ще представяте всички онези колеги, с които заедно сте учили и сте постигнали тези незабравими мигове, ще представяте своите преподаватели, ще представяте институцията – Югозападен университет „Неофит Рилски“ и не на последно място – семействата, които са ви изградили такива, каквито сте в момента“, каза проф. д-р Антони Стоилов.

Слово от името на абсолвентите произнесе Христина Христова, завършваща специалност „Психология“.

„За нас обучението в Югозападния университет „Неофит Рилски“ е свързано с един от най-хубавите етапи в нашия живот. Точно тук ние намерихме приятели, научихме много, разбрахме нещо ново за себе си. Несъмнено след предадения ни теоретичен и практически опит днес, след четири години безспирен труд, всеки от нас може да определи себе си като изграден специалист – знаещ и можещ“, каза Христина Христова.

 

Дипломите на отличените с плакет абсолвенти връчи зам.-ректорът проф. д-р Антони Стоилов. С най-висок успех – 5.95, се дипломираха Христина Христов и Георги Велинов, завършващи специалност „Психология“. Сред отличниците, които получиха плакет, са и Яна Сотирова, Роксана Панкова, Антоанета Йовкова, Стефани Стоицова и Петя Петрова.

Специален музикален поздрав към абсолвентите отправиха Кристина Атанасова от ансамбъл „Пиринче“ и Александрина Механджийска.

Специални гости на тържествената церемония бяха проф. д-р Емилия Занкина – зам.-ректор на АУБГ, проф. д-р Магдалена Панайотова – декан на Филологическия факултет, проф. д-р Емил Куков – зам.-декан на Факултета по изкуствата, Александър Балев – директор на дирекция „Социално подпомагане“ – Благоевград, Емилия Халилова – началник отдел „Хора с увреждания и социални услуги“ – Благоевград и Любка Костадинова – секретар на Местната комисия за борба с трафика на хора – Благоевград.

 

коментара

Новини

Байрактарски подарява цялото си имущество на бедни хора!!!

Публикувано

на

Благоевградският шеф на Топ Преса с поредна благотворителна  акция. Методи Байрактарски обяви, че подарява цялото си имущество на нуждаещи се хора. Наскоро той си купи къща с огромен двор. В личният си профил във Фейсбук публикува снимки на къщата и скица на парцела. Тези дни шефа на най-голямата югозападна медия ще се срещне с Александър Балев, директор на „Социално подпомагане” – Благоевград за да предложи цялото имущество от къщата да бъде подарено на нуждаещи се хора. Телевизори, готварски печки, микровълнова, калорифери, легла, гардероби, посуда, черги, килими и дрехи….

Приятели ме посъветваха да пусна вещите в сайтовете за продажби, но предпочитам да зарадвам наистина някой, който има нужда… Аз знам какво е човек да няма! Сега мога да си позволя да направя това дарение!

Отдавна търсех голяма къща с голям двор. Почти година се оглеждах за подходящия имот. Бях много амбициран да е хубава и голяма.  Когато бащата на жена ми почина, тя не получи полагаемото й се по закон наследство. Родата й, популярната добринишка фамилия Галчеви лишиха децата ни от правото да имат поне една стаичка там.  За това и децата не стъпват вече в Добринище. Но сега си имат голямо имение, което е на тяхно име. Погрижих се, нищо да не им липсва.  

Каза благоевградският шеф на Топ Преса

 

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Очакват ни два по-дълги уикенда

Публикувано

на

Два по-дълги уикенда ни очакват през септември.

Първият от тях е още в края на първата седмица на месеца.  Денят на Съединението – 6 септември, се пада в петък и се слива със събота и неделя.

Вторият тридневен уикенд ще бъде две седмици по-късно, когато ще отбележим Денят на независимостта – 22 септември. Тъй като празникът е в неделя, първия ден от следващата седмица също е обявен за почивен.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ