Президент от Гоце Делчев!

Първият български президент в Русия е родом от Гоце Делчев!
Знаете ли, че първият български студент в РУДН Москва, Русия е от Гоце Делчев и малко по-късно 1-ви Български президент и учредител на Българската студентска общност в РУДН и обединител на 3 руски университета е Борис Анзов!
EL PREZIDENTE, по мое време като президент в „Перилда“ 2000-2008 година българскота студентска общност е най-активната от всички студентски български общности в чужбина и може би в страната!!!!
По този филм още се учат как трябва да се организира изложба и мероприятие в РУДН, каза Борис Анзов! Организатор и на открития младежки форум „България-Русия“! „По делата им ще ги познаете…“
Пожеланието към мен от 1997 г. в Москва!
На тогавашния и сегашен кмет на гр. ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ Владимир Москов дотук е преизпълнено. Продължават напред с момента на учредяването на Българската студентска общност в Русия РУДН от първия президент Борис Анзов и проректора по работа със студентите Е. ЕРМАКОВ РУДН Една малка част от нашите прояви и изяви в Русия на българските студенти са най-активните от всички български студентски организации в чужбина, но може би и в страната! Именно тази група младежи под ръководството на Борис Анзов са реализирали най-много проекти за популяризирането на България в Русия!
Не един филм, не една изложба за двата братски народа!
С тяхната дейност са били запознати не един от високопоставените политици включително и по онова време Георги Първанов!
Има хора посветили съществуването си на нашата Родина също така вдъхновени от личният пример на българските революционери и възрожденци като Гоце Делчев! Днес Борис Анзов не е студент нито президент на РУДН в Русия, но продължава да се занимава с обществено полезна дейност!
Продължава да гради мостове между двата славянски народа! Днес той е вдъхновен от личността на Гоце Делчев и е председател на НПО „Що е маке все е юнак“, но паралелно с това не спира да изгражда културни мостове между България и Света, не спира като се занимава със социална журналистика за „Медиа Мост България“ и е член кореспондент в Москва за „Булпресс“, една от медийните групи у нас!
Както обича да повтаря думите на Гоце Делчев, Борис Анзов винаги завършва своите материали с думите
„Аз разбирам света — говореше той — единствено като поле за културно съревнование на народите.“ Гоце Делчев

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене