Драмата в БСП в Пиринско се задълбочава! Ще имат ли трети мандат?! Системата ДОНТ застрашава депутатското място на Н. Бошкилов

Системата ДОНТ застрашава третия мандат на БСП в Благоевград, което поставя в риск депутатският пост на Николай Бошкилов, утре на националното съвещание на БСП в столицата ще стане ясно, става ли третият класирал се Николай Бошкилов депутат в 44-тия български парламент..

Резултатите на БСП в изборите по системата им 2. 83 точки, което е непълни три мандата, ако при разпределението, тази система прехвърли малко гласове за Благоевград, за да се „напълнят“ мандатите Бошкилов ще влезе, ако обаче не се помогне за трети мандат на Благоевград, то червените в област Благоевград ще бъдат представлявани от Тома Томов и Богдан Боцев от Гоце Делчев, който срази съпартийците си с 6 000 преференциални гласа.

В БСП отличник по преференции бе и общинската съветничка адв. Гергана Янчева, само 70 гласа не и стигнаха да се класира на трето място и да измести Николай Бошкилов. Това, че е работила за преференции, вбеси някои от съпартийците и, които се заканиха да снемат доверието си от нея и я детронират от заместник -председателския пост.

П. Попова/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене