В Белица отбелязват Седмицата на гората

Община Белица, Държавно горско стопанство – Белица, Народно читалище „Георги Тодоров-1885“ и училищата от общината се присъединиха към националната инициатива, свързана със „Седмица на гората-2017“. Тя ще се проведе от ица започва от 3-ти до 7-и април.

„Гората е живот“ е мотото на тазгодишната инициатива. Събитията в Белица стартират на 3 април със „Създаване на ученическа гора” – залесително мероприятие в местността „Трестеник”, отдел 70, подотдел „П“ на площ от 3 дка. В него ще участват ученици от двете средни училища в Белица – СУ „Св. св. Кирил и Методий“ и СУ „Никола Вапцаров“.

В същия ден учениците от четвъртите класове от училищата в община Белица ще представят своите рисунки в залата на ТИЦ към читалище „Георги Тодоров -1885“, където ще бъде направена изложба от техни произведения.

На 7-и април най-добрите ще бъдат наградени от ДГС – Белица. Ще бъде направена и презентация на тема „Защо ни е необходима гората” от кръжок „Знание“ при НЧ ”Георги Тодоров-1885”.

Същия ден ДГС – Белица организира среща с лесовъди-ветерани от община Белица, на която ще бъдат връчени грамоти на заслужили лесовъди. За всички участници в едноседмичните мероприятия „Гората е живот“, ДГС“Белица“ е приготвила грамоти и разнообразни материални награди.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене