Пролетна чорба с коприва

Вкусно предложение за пролетната трапеза

Необходими продукти

800 г коприва

3 с. л. олио

2 връзки пресен лук

200 г орехи

1 ч. л. червен пипер

сол и черен пипер на вкус

За гарниране:

2 стръка пресен чесън

50 мл червен винен оцет

1/2 ч. л. лют червен пипер

Начин на приготвянe

Копривата се почиства, измива се, попарва се в подсолена вода, охлажда се и след това се накълцва на ситно, а водата се запазва. Лукът се наситнява и се запържва в сгорещеното олио. Прибавя се копривата, запържва се за кратко, сипва се червеният пипер и се налива около литър и половина от водата от копривата. Готви се 4–5 минути и се добавят счуканите орехи. Кипва се, дърпа се от котлона и се овкусява със сол и черен пипер. Пресният чесън се смила в чопър с лютия пипер и оцета. Супата се поднася с чесновата смес или кисело мляко по желание.

lakomnik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене