ВИДЕО: Ексклузивно! Кандидат – депутатът от Реформаторския блок Димитър Делчев пред toppresa.com: Вярвам, че РБ ще е политическата сила, която ще представлява десния човек!

Уважаеми зрители на toppresa.com, броени часове преди финала на предизборната кампания, изключително ми е приятно да посрещна един млад политик в офиса на Топ Преса, Димитър Делчев, водач на листа от РБ – Глас народен.

Г – н Делчев, изключително съм впечатлен първо от вашата биография. Наистина е впечатляващо и хубаво да виждаме в листите надеждни и образовани хора. Четейки вашата биография тя е впечатляваща и задължаваща. Защо не бизнеса, а политиката? Повече ли се печели от политика, отколкото от бизнес? Вашият профил отговаря за един успял млад мениджър.

  • Започнах в бизнеса като адвокат. Знаете, че адвокатите са от частния сектор. Както се казва, те гонят всеки клиент, за да могат да се издържат. Политиката ми почна като хоби. В интерес на истината, никога не съм си мислел, че ще се занимавам с политика.  Гледайки какво се случва, не ми харесва това, което е около мен и имах два варианта – или да отида в чужбина, тъй като аз имам следдипломна квалификация по право в Кеймбридж и имах възможности да съм в Англия и Германия, но в крайна сметка реших да остана в България, защото наистина си обичам държавата. Аз не съм от лъжливите патриоти, а съм от родолюбците, които обичат България и българските хора. Затова реших да остана тук, но някак си на мен не ми отива да бездействам, т.е. да седя в кръчмата и да се жалвам какво не ми харесва. За това се включих като доброволец в президентската кампания на г – жа Кунева, тя бе граждански кандидат тогава, не бе свързана с партии..

А защо г – жа Кунева?

  • Ами защото тя бе най – успешният български еврокомисар, един от най – успешните български политици. Бе в основата на влизането на България в Европейския съюз. Аз изповядвам тези ценности. Дълбоко съм убеден, че мястото на България е в логото на западноевропейските държави. И за това, тя бе съвсем естествения избор. Естествено, тогава и десницата не бе в добро състояние. Не търсеше млади хора, не даваше път на млади хора.

(…)

Вие сте един от последните кандидат – политици преди вота, който се изказва при нас. Остана само да чуем вашето послание към нашите зрители, читатели и евентуално ваши избиратели?

  • Моето послание към хората е първо да излязат да гласуват. На второ място да излязат и да гласуват за Реформаторския блок с №21, защото аз дълбоко вярвам, че това ще е политическата сила, която ще представлява десния човек. Това е партията и парламентарната група, това е групата от хора, които ще работят за по – добра България. Ако ви е омръзнало от големите (ГЕРБ и БСП), алтернативата е Реформаторския блок!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене