Заместник – председателят на ВМРО и кандидат за народен представител на „Обeдинeни пaтpиoти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ в 1-МИР Благоевград Атанас: Нашата кауза е и ще бъде родолюбието и патриотизмът.

Кандидатът на Обeдинeнитe пaтpиoти изтъкна, че развитието и просперитета на Югозападния регион до голяма степен кореспондира с общественото и икономическото развитие на България.

За да се ускори темпът на развитие на нашия регион, за да го направим по-добро място за живеене като достигнем този висок жизнен стандарт, за който всички говори, и за да го превърнем в  привлекателна инвестиционна и туристическа дестинация, е необходимо да се създадат добри административни стопански и културни условия, които, за съжаление вече трето десетилетие липсват. Всичко това без целенасочени и системни действия и мерки, от страна на държава, местни власти, а и на цялата общественост, разбира се. За жалост, виждаме точно обратното, тежко, тромаво, мудно административно обслужване. Тежки и тромави административни и лицензионни режими, с които малкият и средният бизнес се сблъскват.

Стоянов открои три конкретни мерки, чрез които да се облекчат процедурите и условията на работа за малките и средните предприятия и за земеделските производители. Като гръбнака на родното ни производство, те се нуждаят от:

По- сериозен контрол върху дъмпинговия внос на земеделска продукция от съседни нам държави и от Европа. Изключително важен въпрос, по който държавата е абдикирала отдавна.

Бързо изравняване размера на националните и европейските субсидии, с оглед да се получи по-добра и равностойна конкурентна среда по отношение на нашите земеделски производители спрямо европейските такива .

И не на последно място, разбира се,една от основните цели на  „Обeдинeнитe пaтpиoти“ е необходимостта от  един нов подход за разпределянето на субсидиите в България. Не е икономически логично 6 % от всички производители в страната да получават 80 % от всички субсидии.

По отношение на здравеопазването Атанас Стоянов категорично заяви, че непочтено се печели от мъката на болните хора. Необходима е задължителна демонополизация на Здравната каса. Осигуряване на първична медицинска помощ в малките населени  места и отваряне на нови спешни медицински центрове, съобразно спецификата на района и броя на населението са от първостепенна важност. Обидните пръстови отпечатъци трябва да бъдат премахнати, а ДДС за лекарствата – драстично намалено.

Ние от „Обeдинeни пaтpиoти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ смятаме, че истинската алтернатива за страната ни не е нито в ляво, нито е в дясно, а в родолюбивите ни идеи и ценности, в онзи градивен, съзидателен и продуктивен патриотизъм, който да бъде в основата на националното, икономическото, духовното и общественото ни възраждане като нация.

Убеден съм, че патриотизмът е верният път за връщането на достойнството на българският народ. Бюлетина № 17!

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене