Участвайте във фотоконкурс „Европа в моя регион 2017“

В седмицата, когато европейските страни честват 60 години от подписването на Римските договори, с които се поставя началото на Европейския съюз и само дни преди срещата на лидерите на върха по повод юбилейната годишнина, приключи обиколката на Областен информационен център – Благоевград  в областта, посветена на европейската тематика: „Една посока – много възможности за младите хора“.

На тематичните информационни срещи, проведени в училища от всичките 14 общини в областта, експертите на Центъра успяха да привлекат и фокусират вниманието на младите хора върху правата им като граждани на Европейския съюз, върху  ползите от 10-годишното членство на България в този доброволен съюз на свободни държави, върху важността на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС през 2018г.

Младежите бяха провокирани да осъзнаят възможностите, които им предоставят ЕСИФ, както за подобряване на средата в която живеят, така и за тяхната професионална квалификация и личностна реализация, като им бяха показани нагледни примери на добри практики и постигнати резултати от използването на европейските средства в област Благоевград и в тяхното населено място.

Всички бяха поканени да се включат активно във Фотоконкурс „Европа в моя регион 2017“, организиран от екипа на Областен информационен център – Благоевград като част от националната инициатива на мрежата от областни информационни центрове “Заедно за Европа“.

Всеки, който желае може да вземе участие във фотоконкурса като изпрати до 3 снимки на обекти, обновени или изградени с европейски средства в област Благоевград на е-mail адреса на Областен информационен център:oic.blagoevgrad@gmail.com до 07 април т.г. най-късно. Регламентът за участие, както и необходимите документи могат да бъдат намерени на адрес:http://www.eufunds.bg/blagoevgrad както и на Фейсбук страницата на Областен информационен център – Благоевград. Там ще бъдат публикувани и всички получени снимки. Оценката ще се извърши онлайн с гласуване чрез харесване на избраната снимка. Ще има награди за първите три места – дигитален фотоапарат, дигитална фоторамка и външна батерия за мобилен телефон, както и много поощрителни награди.

С най-добрите снимки ще бъде организирана фотоизложба. Откриването на изложбата и награждаването на победители и участници ще се проведе в тържествена обстановка, в присъствието на официални лица и медии на 25 април – в деня на 10-тата годишнина от присъединяването на България към ЕС.

ХРОНИКА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене