Димитър Делчев, Благоевград: „РБ – Глас народен“ настояваме за овъзмездяването на медицинския труд и по-добро здравеопазване

„Реформаторски блок – Глас народен“ настояваме за овъзмездяване на медицинския труд и по-добро здравеопазване, заяви на среща с представители на медицински работници Димитър Делчев, водач на листата на „РБ – Глас народен“ за Благоевградска област.

Въпреки че в системата на здравеопазването има достатъчно средства, това не се усеща нито от работещите, нито от пациентите, затова основна задача ще бъде да се спре изтичането на средства в нечии джобове, категоричен бе Делчев. Корупцията е свързващото звено на проблемите във всички сектори, каза той и заяви, че с въвеждането на електронна здравна карта, за която от „РБ – Глас народен“ ще продължат да настояват, ще направи източването на системата невъзможно.

Няма нищо по-нормално от това хората, заети в здравеопазването да получават достойно заплащане за труда си и е недопустимо медицински сестри, които са до пациентите през цялото време, да получават мизерно заплащане, коментира Делчев. Трябва да бъде върнат авторитетът на професията и да се спре изтичането на кадри в чужбина, добави той.

Ние искаме да върнем младите хора в България, но за това ни трябват реформи не само в здравеопазването, но и в образованието, в съдебната система и споране на корупцията, каза още водачът на листата на Реформаторите.

Най-важното за всички ни е здравето на българина и това е основна задача, допълни Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене