Без категория

Интерпол по петите на Коко Динев

Коко Динев

Ченгетата от Интерпол са по петите на боса на „Локо“ (ПД) Коко Динев, срещу когото има събрани доказателства за уредени мачове за черно тото. Папката с документи срещу хазартния бос надебеляла чувствително след съмнителното турне на отбора в испанския курорт Марбея по-рано тази година. Затова Динев не се е мяркал на „Лаута“ от доста време, разправят от клуба. Големият скандал станал, след като в тото схемите се оказал оплетен и шведският тим „Гьотеборг“. След мача в Марбея, загубен демонстративно от пловдивчани с 4:0, шведите изреваха, че отборът на Коко нарочно пускал голове, за да излязат залаганията.

„Още след този мач е бил подаден сигнал до УЕФА, а оттам са го препратили на Интерпол“, разясниха запознати. Твърди се, че лично босът на асоциацията е посъветвал президента на БФС Боби Михайлов да разкара Динев от футбола възможно по-бързо. Това е станало миналата седмица на работната среща в казахстанския град Астана, която беше посветена изцяло на черното тото, пише skandalno.net. Оказало се, че любителят на свежата плът на чалгаджийките бил стар познайник на специализираното звено между футболната централа и Интерпол, което се занимава с черното тото. В УЕФА имали сигнали и за ред други съмнителни мачове с участието на „Локо“ (ПД), както и за предишния отбор на Динев -„Вихрен“ (Сандански).

Срещу Коко Динев още през 2012г. имаше обвинения, че е замесил пловдивския тим в афери с манипулирани резултати. Говори се, че дори равенството 4:4 с „Вилем II“ за Купата на УЕФА е било спазарено по линия на грузинския собственик на отбора от Холандия. Именно след този двубой Динев беше натиснат да напусне „Лаута“ и се скри за известно време, а клубът мина под управлението на Веселин Марешки. Аптечният бос обаче хвърли кърпата миналото лято, а Коко се върна обратно в „Локо“ (Пд). След като се разбра, че Динев се оттегля от „Лаута“ за втори път, тръгна мълва, че клубът ще премине във владение на бившия собственик на „Ботев“ Димитър Христолов. Митьо Селския обаче по-късно отрече с мотив: „Веднъж вече съм се парил“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене