„Пирин“(Разлог) продължи серията си от 5 мача без загуба с гол на роден в Абланица футболист

Хората на Христо Джоджов след първата си победа миналата седмица през пролетния полусезон с 2:1 над „Сливнишки герой“ у дома, днес те взеха своя първи успех и навън

Това стана в Ботевград срещу местния „Балкан“ в среща от 21 кръг на Югозападната Трета лига с 0:1.

Джейхан Зайденов – от ляво, за пореден път изигра силен мач с екипа на „Пирин“(Разлог) и в Ботевград, където отбеляза единственото попадение в мача

Мачът започна повече от добре за гостите, след като още в 3-та минута реферът даде дузпа за „Пирин“(Разлог), а роденият в Абланица Джейхан Зайденов бе точен от бялата точка. Най-чистото положение за израняване бе в средата на полувремето след добра атака, но домакините нямаха шанс да отбележат.

В началото на второто полувреме – в 49-та минута, „Пирин“(Разлог) изпусна да удвои след грешка в защитата на домакините отново чрез братовчеда на Мартин Газиев. А седем минути по-късно влезлият като смяна играещ треньор на Балкан Иван Редовски не можа да отбележи от близко разстояние – ударът му с глава мина над гредата на вратата на гостите от града в Югозападна България.

След това играта се изостри. Главният съдия Мартин Спасов от Перник определено имаше доста работа като дадоха жертва на напрежението в 74-та минута, когато за втори жълт картон бе изгонен Благой Родов. В последните минути реферът си навлече гнева на домакините, след като отсъди нарушение на границата на наказателното поле на „Пирин“, докато домакините от Ботевград претендираха за 11-метров наказателен удар.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене