Радо Янков изпусна втори Голям кристален глобус

Най-добрият български сноубордист Радослав Янков отпадна на 1/4-финал в дисциплината паралелен слалом за Световната купа. Състезанието в германския зимен център Винтерберг бе последно от календара за световната купа, като с това Янков завърши на второ място в генералното класиране през сезона с 4310 точки, пише gong.bg. Носител на Големия кристален глобус стана австриецът Андреас Промегер с 4500 точки.

В 1/8-финалната фаза на състезанието Янков елиминира Силвен Дюфур (Франция), а в четвъртфиналите се изправи срещу Щефан Баумейстер (Германия).

Там обаче българинът допусна груба грешка и остана на повече от 4 секунди от германеца.

Тази неточност се оказа фатална за надеждите на българина да спечели за втори път в кариерата си Големия кристален глобус.

Янков се нуждаеше да финишара на трето или по-предно място, за да изпревари Промегер в крайното класиране. Австриецът, който бе водач в подреждането преди последния старт, изненадващо отпадна още на 1/8-финалите, където бе победен от състезаващия се за Русия Вик Уайлд.

Крайната победа отиде при Баумайстер, който във финала се наложи над италианеца Аарон Марч. На почетната стълбичка се качи и австриецът Алекзандър Пайер, изпреварил в малкия финал Вик Уайлд.

Малката световна купа в паралелния слалом стана притежание на Марч, който събра 1560 точки. Втори е Баумайстер с 1440, а трети е италианецът Кристоф Мик с 1410.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене