Помощник-треньорът на „Марек“ Светльо Георгиев: Излизаме с нагласа за победа срещу „Пирин“(Гоце Делчев)

Николай Маринов и Дани Георгиев се връщат в игра за мача на „Марек” срещу „Пирин” (Гоце Делчев)

Без наказания за две срещи от ЗС на БФС Джордж Николов за натрупани девет жълти картона ще изгради групата си старши треньорът на „Марек” Цветан Видински за мача срещу „Пирин” (Гоце Делчев). Радващото е, че вече са на негово разположение Николай Маринов и Дани Георгиев. Кристиян Здравков тренира вече на пълни обороти, но все още е далеч от спортната си форма и ще остане под въпрос до последно. От треньорския щаб на „Марек” споделиха, че ще изгледат видеозапис на последния мач на Гоце Делчев срещу „Септември” (Симитли).

„Само 3-4 от по-опитните футболисти са останали от есента. Другите са млади момчета от района и школата. Друга цел, поставена пред нас от страна на ръководството на клуба освен обиграването на отбора, няма. Все пак от три мача постигнахме една победа и две равенства, като се представихме на ниво в Радомир срещу устремилия се към първото място отбор на „Струмска слава”. Всичко това показва, че ние играем за себе си, без да се съобразяваме на кой какво му трябва за челото или за оставането в групата. Излизаме на „Бончук” с нагласа за победа – това е пътят за игра за честта на отбора и клуба”, сподели Светльо Георгиев -помощник-треньор на „Марек”.
Президентът на „Пирин” (Гоце Делчев) Иван Близнаков заяви, че само четирима опитни футболисти са в момента на разположение на старши треньора Йордан Боздански – Георги Самокишев, Ради Моллов, Иван Спахиев от полевите играчи и вратарят Костадин Янев.

„Напуснаха ни преди старта 13 футболисти. 95% от отбора е от млади момчета. Ръководството съвместно с общината решихме да не събираме такси за обучение и развитие на младите футболисти от ДЮШ. Колкото за мача в Дупница – нека да победи по-добрият на терена”, заяви специалистът.

 

 

 

 

 

viaranews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене